100. Yıl Etkinlik Alanı’nda düzenlenen iftar programına Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TOKİ Finasman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, iftar öncesinde vatandaşlarla sohbet ederek onların dertlerini ve sorunlarını dinledi.
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.
“EY TERÖRİSTLER, BU VATANI SİZE DAR EDECEĞİZ”
Konuşmasında yaşanan terör olaylarına değinen Başkan İsbir, “Bizler şu anda rahatça iftarımızı o şehitlerimiz sayesinde yapıyoruz. Allah mekanlarınızı cennet etsin, ruhunuz şad olsun. Allah geride kalanlarınıza sabırlar ihsan eylesin. Teröristin dini, vatanı, milleti, bayrağı olmaz.
Ey teröristler bu vatanı size dar edeceğiz. Bizler Ortaköy'de birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Sizler huzurumuzu bozamayacaksınız. Şehitlerimize vefa borçluyuz, şükran borçluyuz '' dedi.
“GÖNÜLLERİ ISLAH EDEREK TAÇLANDIRALIM”
Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş ise yaptığı konuşmada, “Ramazan açlık ve tokluk demek değildir. Aç olan insanın sıkıntısını hissetmek, tok olan insanın mutluluğunu hissedebilmektir. Ramazan yenilenme ve tazelenme ayıdır. Bu ayda elde ettiğimiz yenilenmeyi sadece ramazan ayında değil, yılın 12 ayına yaymamız gerekiyor. Gönülleri ıslah ederek taçlandıralım” şeklinde konuştu.
“KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYALIM”
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Ortaköy’de sağlanan birlik ve beraberliğin tüm ülkeye örnek olması temennisinde bulunan Milletvekili Ceylan şöyle dedi:
“Bu ramazan ayında bizleri bir araya getiren Allah’ıma şükürler olsun. Ortaköy'de Çorum'da ve yurdumda şehitsiz ramazanlar diliyorum.
Ortaköylüler birlik ve beraberliğinize daima sahip çıkınız. Sandıkta oyunuzu kullanın kim kazanırsa kazansın birlik ve beraberliğinizi bozmayınız. Çünkü bizlerin gideceği bir ülke yok. Bizler için 10 milyar dolar harcayacak bir ülke yok. İlçemizde şu ortam çok güzel. Alevisi ile Sünnisi ile köy muhtarlarımız burada birlik ve beraberlik içerisinde.
Bu topraklarda 100 yıllarca kardeşçe yaşadık. Bizleri birbirimize düşürmek için yıllarca çaba harcayan ülkeler aynı amaçları için bazı insanlarımızı kullanmaktadırlar. Ama hedeflerine ulaşamadılar ulaşamayacaklar.
Ülkemiz teröristlerden temizlenene kadar mücadelemiz devam edecektir.
Teröristin dini, milleti olmaz. Ankara’daki patlamada Çorum'dan 3 şehit verdik bunlar içerisinde CHP İlçe Başkanı Alacalı Alevi bir kız kardeşimiz ile Sünni bir kız kardeşimiz de vardı.
Türkiye sosyal ve ekonomik yönden gelişmemesi için dış güçler elinden geleni yapıyorlar. Bizler güçlü olmak zorundayız. Sizler ‘dokunulmazlıklar kalsın’ dediniz kaldırdık. Bakalım kimler PKK’ya PYD’ye destek veriyormuş görelim. Sizler ne derseniz bizler onu yapacağız Çorum’dan iki şehit verdik. Biri Çorum merkez, diğeri Osmancık ilçemizden. 2 kadın dul kaldı, iki ana evladını kaybetti. 3 yetim kaldı.
Allah şehitlerimize rahmet eylesin. yakınlarına sabırlar ihsan eylesin. Ateş düştüğü yeri yakar”
Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim Tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Erol Köseoğlu tarafından dua yapıldı.
TOKİ MÜJDESİ
Bu arada iftara katılan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Ortaköy’de TOKİ çalışmalarına başlandığını ve 3 ay içerisinde talepleri alacakları müjdesini verdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim