Ortaköy’de faaliyete geçirilen pekmez üretim tesisi sayesinde ilçedeki kadınların hem ailelerinin bütçelerine katkı sağlayacağını, hem de ilçe ile ülkenin gelişimini hızlandıracağını anlatan AK Parti Çorum Milletvekili Kurt, bu üretimi tüm dünyaya taşımaya çalışacaklarını anlattı.

Bir hayalle çıktıkları yolda Hükümetin de desteğiyle bugünlere gelindiğini vurgulayarak birlik beraberlik içinde olunca, kimseyi ötekileştirmeden herkes için çalıştıklarını ifade eden Kurt, kadınların ekonomiye katkısını önemsediğini açıkladı.

Şapinuva’nın Hititler’in önemli ticaret merkezlerinden olduğunu hatırlatarak kadınların üretime nasıl katkı sağlayacağını buradaki proje ile ortaya koyduklarını ve bunun ülkenin gelişim hızına da katkı sağlayacağını anlatan Milletvekili Kurt, “Şapinuva bunu hakkediyor. Şapinuva pekmezini dünyaya tanıtacağız. Burada güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz. Ancak önemli olan üreticilerimiz. Üreticiler olmasa bunun gibi bin tane bina yapsak bir anlamı yok. Dolayısıyla sizler ürettikçe bizler de yanınızda olacağız. Kadınlarımızı özellikle tebrik ediyorum. Daha nice tesisleri beraber açmayı diliyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim