Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, geçtiğimiz hafta Cuma günü Merkezi Ankara’da bulunan Tarihi Kentler Birliği tarafından Adana’da düzenlenen Belediye Başkanları toplantısına katıldı. Toplantı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.
50’nin üzerinde il ve ilçe belediyesinin katıldığı toplantı da Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, birlik üyelerini, Ortaköy’ün tarihi ve kültürel yapısını görüşmek üzere Şapinuva’ya davet etti.
Tarihi ve kültürel alanda belediyelerin neler yaptığı ve neler yapması gerektiğinin görüşüldüğü birlik toplantısının bir sonraki çalışmalarının, Şapinuva’da gerçekleşmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten İspir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında Adana’da Tarihi Kentler Birliği Belediye Başkanları Toplantısı yaptıklarını anlattı.
Birlik tarafından her ay periyodik olarak düzenlenen toplantıda, bölgenin belediyesi tarafından tarih ve kültürel alanda neler yapıldığı ve neler yapılacağı konularının görüşüldüğünü belirten İspir, tarih ve kültürel alanda önemli çalışmalara imza atan birlik tarafından düzenlenen bu toplantıların bir sonrakini Ortaköy Şapinuva’da gerçekleştirilmesi için teklifte bulunduklarını belirtti.
İspir, “Yerel bir yönetici olarak bölgemize, insanımıza ve gelecek nesillere kazanımlar bırakmayı hedefliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim