Hitit Devleti’nin önemli bir idari merkezlerinden biri olan Şapinuva’da 1990 yılında başlatılan kazı çalışmalarının halen devam ettiğini ve bugüne kadar çok sayıda tarihi eserin çıkarıldığını söyleyen Taner İsbir, bu eserlerin Çorum veya Ankara’da sergilendiğini vurguladı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, “Hitit uygarlığının önemli merkezlerinden biri olan ilçemize müze kurulmasını istiyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen Şapinuva arkeolojik kazılarında gün ışığına çıkarılan tarihi eserlerin Çorum ya da Ankara’da sergilendiğini hatırlatan İsbir, “Bu topraklarda bulunan eserlerin ilçemizde sergilenmesini istiyoruz. Bunun için de Ortaköy’e müze yapılmasını bekliyoruz. Bu konuda bazı çalışmalar yaptık ve projesini de tasdik ettirmiştik. Şimdi yapılması için onay bekliyoruz. Bu arada Bakanlığın bölgesel müzeler şeklinde talihsiz bir açıklaması oldu. Bence böyle bir proje uygun değildir. İnsanlar eserleri yerinde görerek o tarihi orada yaşamalıdır.” diye konuştu.

“Tarihi eserler, yerindelik esasına göre bulunduğu yerde sergilenmeli ve turizme kazandırılmalı” diyen İsbir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler bu millete ve topraklara sevdalıyız. Sınırlı imkanlarımıza rağmen ilçemizi kalkındırmanın çaba ve gayreti içindeyiz. Bu doğrultuda bizleri yalnız bırakmayan ve destekleriyle yanımızda olan Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyoruz. Ayrıca müze meselesi sadece Ortaköy’ün meselesi değildir diye düşünüyoruz. Çorum Belediye Başkanımızdan yılda bir kez yapılan Hitit Fuar ve Festivali’nin bir etkinliğinin Ortaköy Şapinuva veya İncesu Kanyonu’nda yapılmasını sağlayarak ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamasını bekliyoruz.”

İSBİR’DEN TEŞEKKÜR

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, ilçedeki asfalt çalışmalarına büyük destek sağlayan ve ilçeyi 60 yıl sonra sıcak asfalt ile tanıştıran Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

İlçedeki asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ortaköy’e gelen ve burada düzenlenen şehitleri anma etkinliğine de katılan Başkan Külcü’ye teşekkür eden Taner İsbir, “Çorum Belediyesi’nin kapıları seçildiğimiz günden bugüne kadar bize hiç kapalı olmadı. Randevu bile almadan kapısını çaldığımız Külcü tüm isteklerimizi yerine getirdi” diye konuştu.

Üslubu, kişiliği, karakteri ve ahlakı ile tanıdığı Külcü’nün Ortaköy’e hizmet sözünü her zaman yerine getirdiğini belirten İsbir, “Bizim çıkış noktamız hizmettir. Millete hizmet adına Belediye Başkanımız Külcü’nün her zaman desteklerini yanımızda hissettik. Bizler bu milletin hizmetkarlarıyız. İlçemize yapılan hizmetlerden memnuniyet son yıllarda artıyor. Buna da en büyük desteği Muzaffer Külcü sağlıyor” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim