Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ortaköy 100. Yıl İlkokulu bahçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programa Belediye Başkanı Taner İsbir, İlçe Müftüsü Erol Köseoğlu ile daire müdürleri de iştirak etti.
Çorum Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başlayan etkinlik Süleymaniye Camii İmam Hatibi Adnan Ölçer tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Erol Köseoğlu “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin doğum haftası etkinliği onun adını anmamıza vesile olmaktadır. Allah her şeyi bizim için yaratmıştır. Dünyaya bizleri halife olarak göndermiştir. En güzel sanatını bizim üzerinde yaratmıştır. Bizlere verdiği akılla onu tanımamızı istemiştir. Kainattaki herşey Allah’ı zikrediyor. Biz insanlar daha çok şükür ederek O’nu daima analım. Rabbimize hamd edelim. Ona ulaşmak için çok çalışalım. Keşke O’nu 365 gün daima böyle anabilsek. O’nun sevgisi ile sizleri başbaşa bırakıyorum” diye konuştu.
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ise programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizim ayrımız gayrımız yok hepimiz biriz. Bu gün Alevisi ile Sünnisi ile yan yanayız. İşte birlik, işte Hz. Muhammed sevgisi. Hepimiz O’nun etrafında toplandık. Hz. Muhammed dünyaya geldi. Mazlum sevinirken zalim üzüldü. Yunus Emre de Hacı Bektaş Veli de bizimdir. Belediye olarak sizlere bu tür hizmetleri de vermeye devam edeceğiz” dedi.
Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma Bölümü öğrencileri ile öğretmenleri Bora Gökgöz ile Nazlı Eryücel eşliğinde yaptığı sema gösterisi ile devam eden etkinlik Çorum Sufi Devran Zikir ve Semazan ekibinin gösterisi ve ekiplere hediye dağıtılmasıyla son buldu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim