Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Başkan Vekili Eyüp Arslan, il yönetim kurulu üyeleri Uğur Urhan, Aziz Mustafa Kılıçarslan ve Timur Cevher, il genel meclis üyeleri ve bazı partililerle birlikte Ortaköy’e giden AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan burada İlçe Belediye Başkanı Taner İsbir, İlçe Başkanı Osman Kara ve kalabalık partili tarafından coşkuyla karşılandı.

Milletvekili Ceylan, ilk olarak AK Parti İlçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Osman Kara’yı tebrik eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Ceylan, daha sonra da esnaf ziyaretleri yaptı. Esnafın sıcak karşıladığı Ceylan, hal-hatır sorarak hayırlı işler temennisinde bulundu. Yaşlılarla da samimi şekilde sohbet eden Ceylan, daha sonra Belediye tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceleyerek Cemal Boyacı Parkı’nı gezdi ve Şehitler Çeşmesi’nden su içti.

İncelemeler sırasında Ortaköy’e AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatan ve özellikle 2014 seçimlerinden sonra hizmetlerin adeta aktığını söyleyen Milletvekili Ceylan, Mecitözü, Dodurga ve Oğuzlar’a 2019’da doğalgaz geleceğini, daha sonraki dönemde ise Ortaköy’ün de doğalgaz kullanabilir hale getirileceğini vurguladı.

Köylere yapılan hizmetleri anlatarak kanalizasyon, kilit taşı, asfalt gibi sorunların bir bir çözüldüğünü söyleyen Ceylan, Ortaköy-Çorum yolunun 25 kilometrelik bölümünün ihale edildiğini ve yakında çalışmanın başlayacağını söyledi.

Ortaköy’ün cenaze yıkama ve taşıma aracı eksiğinin giderildiğini belirterek kamyon için de söz verdiğini anlatan Ceylan, ilçede bu kadar çalışmaya rağmen Belediye’nin borçsuz hale geldiğini, stat için 600 bin TL ödenek sağladıklarını, Yükderesi Barajı için 30 milyon lira harcanacağını dile getirdi.

Gezi sırasında Başkan İsbir, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Milletvekili Ceylan da kendisini kutladı. Milletvekili Ceylan ve beraberindeki heyet daha sonra Ortaköy Müftülük binasının açılışına katıldı. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilaveti de okundu.

Ortaköy Kaymakamı Coşkun Doğan, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve Ortaköy Müftüsü Yüksel Çelik’in de hazır bulunduğu törende konuşan Milletvekili Ceylan mevcut müftülük binasının da restore edilerek yaşlılar için Kur’an Kursu haline getirileceğini söyledi. Konuşmasında ABD’nin vize kararına tepki gösteren Ceylan, “Hiç de umurumuzda değil. Bu millet böyle feraset sahibi olduğu sürece bizim kimseye ihtiyacımız yok” dedi.

Konuşmaların ardından binanın açılışı Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim