CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve beraberindekiler, Ortaköy İlçesi’ni ziyaret ederek bölge halkının sorun ve taleplerini dinledi.

Tahtasız, İncesu ve Çekerek Irmağının tarımsal ve içme suyu amaçlı kullanılması için gereken çalışmaların yapılmasını, verimli toprakların suyla buluşturulmasını istedi.

İncelemelerde; projelendirme çalışmaları daha önce yapıldığı belirtilen Çekerek Irmağı üzerine yapılacak regülatör için vakit kaybedilmemesi çağrısı yapıldı.

CHP İl Başkanı Tahtasız, “Kırsal kalkınmayı sağlamak için toprağı su ile buluşturmamız gerekir. Ortaköy, Aşdağul, Senemoğlu Köyü, Büyükkışla Köyü, Amasya-Göynücek’e bağlı Karaşar Köyü bölgemizin Çekerek Irmağı üzerine yapılacak regülatör ile 10.000 dönüm arazi sulu tarıma geçebilir.

Hiçbir enerji kullanmadan cazibe ile gelecek su ile Çorum’a tarım ve hayvancılıkta çok büyük katkı verecektir” dedi.

Tahtasız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Pandemi döneminde tarımda kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.

Çorum’da binlerce çiftçimize ve bölgemize kazanç sağlayacak regülatörün bir an önce yapılması için tüm siyasileri ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Tahtasız, ayrıca Ortaköy Yükderesi göletinin yapıldığında yaklaşık 5500 dönüm araziyi suyla buluşturacağını bildirerek, “bu gölet; Bin Günde Bin Gölet projesi kapsamında idi, yatırım programı içinde, ancak halkımızı yıllardır oyalıyorlar” diye konuştu.

Aşdağul Göçet Göleti’nin de aynı şekilde Bin Günde Bin Gölet projesi kapsamında olduğunu, göletin bir an önce ihale edilerek yapılması gerektiğini hatırlatan Tahtasız, halka verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’a ziyareti sırasında; Ortaköy İlçe Başkanı Rıfat Uzunca, Aşdağul eski Belediye Başkanı Dursun Uzunca, İl Genel Meclis Üyesi Engin Demir, bazı İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gençlik Kolları yöneticileri de eşlik etti.

Editör: TE Bilisim