İş bilenin kılıç kuşananın diyerek başlıyorum yazıya, söyleyen ne doğru söylemiş!

Ayhan Bey’in soyadı yürüyen. (Yürüyen; ilerleyen, devamlı mesafe alan demek bence.) Onur Tavukçuluk ta öyle olmuş, 1991’den bu güne her gün, her saat ilerlemiş.

        Rahmetlik Osman Kadife’den aldığı ve şimdi yumurta tavukçuluğu yaptıkları kısımda başlamış hikaye.

Ben de o yıllarda Samsun’da yumurta tavukçuluğu yapmıştım. O yüzden ne zahmetli iş olduğunu bilirim.

Bir yılın sonunda sattım ortaklarıma. Zaten 5 bin tavuklu bir kümesti. O zamanlar 10-20 binin üzerinde yumurta tavukçuluğu yapan pek azdı.

Bir yılın sonunda satarken onlara canlı ile uğraşmak çok zordur siz de satın dedim ama onlar benim %20 hissemi alıp çalıştırmayı tercih ettiler. 5 sene dayandılar ama sonunda onlar da satmak zorunda kaldılar.

        Bizim çiftliğimiz zamanının bakımlı ve temiz çiftliklerinden biriydi. Rahmetlik Osman Kadife, “bizim çiftlik mezbahane, senin çiftlik eczane” derdi. Bir keresinde de saygıdeğer hocamız Recep Camcı Beyefendi Osman Kadife’yle birlikte bir gece misafirimiz olmuşlar ve çok beğenmişlerdi.

        Buradan tekrar Onur Tavukçuluğa dönersek Ayhan Yürüyen yüksek tahsilli, 1958 doğumlu, üstün mevkilerde Çorum’a hizmet etmiş ve genç sayılır bir devlet memuru emeklisi olup 1991 yılında da yumurta tavukçuluğu işine başlamış.

O günden bu güne gel gör Onur Tavukçuluğu. Sayın Başbakanımızın tabiriyle NEREDEN NEREYE!

        Onur Tavukçuluğa 07.09.2013 tarihinde 15 tane yarka almak için gittim. Bir tavuk çiftliği,  yarka çiftliği bu kadar mı temiz olur, kokusuz olur.

İnanın gözümle görmesem inanmazdım. Tabii bu kusursuz ve temiz oluşta dışkının hemen bantlarda giderken kurutulması, doğrudan damperli kamyonlara yüklenmesi ve hazır gübre haline gelmesinin de rolü büyük..

        Marka olma sevdası ve hedefi bu hale getirmiş Onur Tavukçuluğu. Tabii bütün bu güzelliklerde Ayhan Bey’in değerli ortağı Sayın Osman Öz Bey’in katkıları da çok önemli.

Bir günlük olarak gelen civcivleri ortaklaşa itina ile büyütüp yarka yapıp satıyorlar. Satıştan 25 gün sonra kılavuz denen yumurtayı veriyor yarkalar.

Onur Tavukçuluğun, ekonomi dergisi ve Dünya gazetelerinde çıkan yazılardan Türkiye’nin en gözde yarka üretimi yapan ve kapasitesi de hatırı sayılır cinsten bir firma olduğunu kendileriyle konuşunca daha iyi anlıyorsunuz.

        Başarının sınırı yok. Zirveye doğru daima ileri ve ileri yürümek Allah yar ve yardımcınız olsun.
Türkiye’de ve dünyada ilk olursunuz inşallah.

                                                ******

        Eski ucube Kültür Sitesi yıkıldı. Orası park olacakmış. Bunca kıymetli bir yer sadece park olursa yazık olur.

Yer altına 4-5 katlı otopark, yaya yolu seviyesinde dükkanlar, 3-4 katlar bürolar ve en üstte park, bin bir çiçek, güller, sümbüller, bodur ağaçlar dikilmeli ki orası değerini bulsun.

Yine tekrarlıyorum orası sadece park olursa YAZIK OLUR YAZIK!

Belediye meclisine önerimdir Çorum’un 25-30 sene sonrasını düşünürsek böyle olmalıdır.

        Saygı ve sevgilerimle.