Yönetimin istifasıyla sahipsiz kalan Çorumspor, Mardinspor’u penaltı golüyle de olsa 1-0 yenerek umut kırıntılarını sürdürürken, Mardinspor’u da iyice ateşe attı. Çorumspor’un ne kadar sahipsiz olduğunu anlamak için şeref tribününe bakmak yeterli.

Yaklaşık 4 aydır para alamayan futbolcuların kapılarına icra memurları dayanmasına rağmen sahada onur mücadelelerine devam ederken, umutla da genel kurulun yapılmasını bekliyorlar. Yazık! Koskoca Çorumspor bu kadar sahipsiz kalmamalı.

Çorumspor taraftarlarının fazla ilgi göstermediği maçta ligde kalma mücadelesi veren Mardinspor daha etkili bir futbol oynadı.

11. dakikada Edip’in vuruşunda top direkten dönerken, şans faktörü Çorumspor’dan yanaydı. Karşılıklı top kayıplarının yapıldığı ilk yarıda 29. dakikada Çorumspor’un ilk ciddi diyebileceğimiz pozisyonunda, Alim ceza sahasında Emrah’ı düşürdü, penaltı beklentilerine rağmen hakem devam dedi.

İkinci yarıda Mardinspor orta alandaki baskı ile Çorumspor’un oyununu bozma planını sürdürüp gol bölgelerinde etkili olmaya çalıştı.

55. dakikada Çorumspor iki oyuncu değişikliğini birden yaptı. Özkan’ın yerine Ferdi, H.Ali’nin yerine Erkan oyuna girdi. Bana göre Özkan’ın çıkması yanlıştı. Gol yollarında belki etkili olamadı ama sahada ayak basmadık yer bırakmayıp çok iyi mücadele etti.

65. dakikada Serdar’ın şutunda top bir kez daha direkten dönünce, topun Mardinspor’u sevmediği iyice belli oldu.

Sol bekte daha verimli olan Muhammed ön liberoda ayağında çok top ezdi. Beklenen verimlilikte değildi.

Çorumspor’a, Ferdi’nin oyuna girmesinden sonra daha çok top kullanma, gol yollarında da etkili olma şansı doğdu.

82. dakikada Ferdi’nin düşürülmesi içeride mi dışarıda mı tartışmalarını getirirken, hakemin verdiği penaltıyı o ana kadar hiçbir varlık gösteremeyen Eren’in gole çevirmesiyle Çorumspor skor üstünlüğü kazandı.

Golden sonra Mardinspor tüm hatlarıyla Çorumspor kalesine yüklendi. Uzatmanın son saniyelerinde Caner’in gollük vuruşunda kaleci Ozan’ın müthiş bir refleksle çıkartması Mardinspor’un umutlarını bitirdi. Ozan, alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Çorumspor’dan daha iyi bir futbol sergileyen Mardinspor, yenilgiyi hak etmemesine rağmen direkleri geçemeyince 90 dakika boyunca yaptığı bir hatanın kurbanı oldu.

MHK’nin, maça 4 ayrı bölgeden hakem atamasına da bir anlam veremedim.