Öğretmen, sınıftaki zeki fakat kıskanç  öğrenciye : “Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların  yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?” diye sordu.

Öğrenci, bir süre düşündükten sonra, “Çünkü onların beni geçmelerini  istemiyorum” dedi.

 “En iyi ben olmalıyım. "

 Öğretmen, masasından kalktı, eline bir  parça tebeşir aldı ve yere 15 cm.  uzunluğunda bir çizgi çekti, kıskanç öğrenciye bakarak, “Bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?” dedi.

Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip içinde  çizgiyi birçok parçaya bölmek de olan bir  kaç  yanıt verdi. Öğretmen, yanıtları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti.

 “Şimdi birinci çizgi nasıl görünüyor?” diye  sordu.

 Öğrenci utana sıkıla, “Daha kısa” diyerek başını öne eğdi.

 Öğretmen bu yanıt üzerine öğrencisine unutmaması gereken şu öğüdünü verdi:

- Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi  çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye  çalışmandan daha iyidir . .


SICAK SU İÇMENİN KALBE FAYDASI

 

İşte size, kalp krizini anlatan güzel bir makale... Bir yemekten sonra sıcak su içmenin faydaları.

Çinliler ve Japonlar, yemek sırasında soğuk su içmenin yerine sıcak çay içerler; öyle sanıyorum ki, yemeğimizi yerken onların bu alışkanlıklarını uygulamanın tam zamanı.

Bu makale, yemek sırasında soğuk su içmek alışkanlığında olanlara yöneliktir.

Soğuk içecekler içmek daima hoşa gider; bununla birlikte, soğuk su, gıdaları ve yenilen yağları dondurur ve sindirimi yavaşlatır. Bu ‘tortu’ mide asidini harekete geçirir ve katı gıda maddelerinden daha çabuk bağırsaklara geçer.

Bu ‘tortu' bağırsakları kaplar, muhtemelen yağa dönüşür ve kansere yol açar. Yemeği takiben sıcak bir çorba veya sıcak su (çay) içilmesi tercih edilmelidir.

Bir kalp krizinin belirtisi, her zaman sol kolda kendini gösteren bir ağrı değildir.

Çenede kendini gösteren her şiddetli ağrıya karşı dikkatli olmalısınız.

Bir kalp krizi sırasında belki de göğsünüzde asla bir ağrı hissetmeyebilirsiniz... Bir mide bulantısı veya yoğun bir terleme de bunun belirtileri olabilir. Uyurken kalp krizi geçirenlerin % 60’ı asla uyanmazlar. Çenenizdeki bir ağrı sizi derin uykudan uyandırabilir. Dikkatli olmalıyız. Bu bir uyarıdır bizim için ve çoğunlukla da büyük yaşama şansı verir.

Daha sağlıklı, güzel günlere...