Uzun ve yıpratıcı bir sezonun ardından tarihinde ilk kez 2.Lig’e yükselme başarısı gösteren Yeni Çorumspor, kırmızı-siyahlı renklere gönül veren sevenlerine büyük sevinç yaşattı. Sanayisi ile kendi ölçeğindeki birçok ilden önde olan Çorum, sporda ise bir üst kategoriye yükselerek sınıf atladı. Şimdi, tam olmasa da 3.Lig’e göre daha elit bir ligde temsil edilecek. Adı şanı duyulmamış ilçe ve hatta belde takımlarını üst liglerde gördükçe “2.Lig bile Çorum’u kesmez” diyoruz. Genel kanı, “Çorum’un yeri en az 1.Lig.” Bunu herkes söylüyor. Ama işin maddiyat boyutuna gelince kimse elini cebine atmıyor.

Allah, Fatih Özcan ve arkadaşlarından razı olsun. Altı sezonda kimsenin yapamadığını bir sezonda başarıp bir rüyayı gerçekleştirdiler. Bunu yaparken de kimseden bir kuruş para istemediler. Parayı doğru kullanınca, Çorum’un ihtiyacı olan gerçek birlikteliği sağlayınca neler başarılabilindiğini herkese gösterdiler.

Takım tarihinde ilk kez 2.Lig’e yükseldi. Peki, bitti mi her şey? Tabi ki hayır. Esas her şey yeni başlıyor. Hazır şehirde birliktelik sağlanmış, bu işi gerçekten seven ve layıkıyla yapan dinamik bir başkan varken neden daha üst ligler olmasın? Çorum, layık dediğimiz 1.Lig ve hatta Süper Lig’e neden çıkamasın? Zamanında Çorumspor’la aynı ligde mücadele eden birçok takım bugün 1.Lig ve hatta Süper Lig’de top koşturuyor. Çorum’un bu takımlardan ne eksiği var? Çorum en az 1.Lig’de temsil edilemez mi? Çok rahatlıkla edilir. Ama bunun için kaynak lazım.

Bugüne kadar Çorumspor’a ve devamında Çorum Belediyespor’a tahsis edilen kaynaklar hep yanlış ve hovardaca kullanıldı. Zaman zaman kazanılan başarılar, kulübün geleceğini ipotek altına almaya yönelik hamlelerin üzerine bina edildiği için istikrar sağlanamadı ve gelinen noktada bir tarih yok oldu. Göz önünde böyle bir örnek varken, bugün bu takıma sahip çıkılmamasının mantıklı bir izahını kimse yapamaz.

Takım şampiyon olmuş, kulüp tarihinde bir ilk gerçekleşmiş ve Çorum şehir olarak sınıf atlamış ama sevinenler, mutluluk duyanlar sadece yüreğinde Çorum aşkı taşıyan, kırmızı-siyahlı renklere gönül vermiş insanlar. Asgari ücretle çalışmasına rağmen biletini alıp maça giden Çorumspor sevdalıları…

Bu memleketten kazanmasına rağmen yatırımı bu memlekete yapmayanlara, esas ekonomik olarak destek olması gerekirken ortalarda görünmeyenlere diyorum. Bu takım 1.Lig’e ve hatta Süper Lig’e çıktığında yine en kazançlı çıkacak olanlar sizlersiniz. O zaman, herkes elini taşın altına soksun ve bu takımın üst liglere çıkması için omuz versin.

Fatih Özcan ve arkadaşlarından 2.Lig bütçesinin de tamamını üstlenmelerini beklemek vicdansızlık olur. Herkes gücü oranında destek olursa zaten bir sorun kalmaz. Bugüne kadar sesi soluğu çıkmayan TSO ve ÇESOB gibi büyük kuruluşların bu noktadan sonra sessizliklerini bozmaları ve Çorum’un layık olduğu üst liglere çıkması için ellerini taşın altına koymasını gerekiyor.

Aynı şekilde Belediyenin de bundan önce olduğu gibi tam destek olmasıyla arzulanan başarıların kazanılması ve Çorum’un daha elit liglerde temsil edilmesi kaçınılmaz olur.