Sağlık ve Devlet (eski) Bakanlarımızdan Rifat Serdaroğlu üstadımız yazmış.
“İdarecilik/Yöneticilik, silgi kullanmadan karakalem resim yapabilme sanatıdır.
Eğer biliyorsanız, öğrenmeye açıksanız ve de ekibiniz deneyimli ise başarılı olursunuz.
Bu arada kendi kişisel çıkarlarınızı devlet ve millet çıkarlarının önüne koyarsanız, sürekli hata yapar, ihanet çukuruna düşersiniz…” diyerek, Erdoğan İktidarını (Davutoğlu değil Erdoğan İktidarını) işaret etmiş.
… …
Çok çarpıcı iletiler taşıyan bu güzel ve anlamlı yazıyı, okumamış olanların da bilgisi olması için köşeme taşıdım.
Şöyle devam ediyor Serdaroğlu Üstat yazısına;
“…14 yıldır, güzel ülkemizin ve Türk Milletinin kaderine hükmeden Erdoğan’ın, devlet ve millet konularında kaç defa yanıldığını; ‘yanıldım’ dediği bu konuların çoğunun YÜCE DİVANLIK SUÇLAR olduğunu; her yanılgısından sonra bizzat kendisinin ‘aldatıldık/yanıltıldık’ dediğini; kendisinin ‘çok saf’ olduğunu dillendirmesini, bilmem anımsamayan var mı?
Koskoca 14 yıl!
Üç üniversite bitirmeye, üstüne birkaç kez de mastır yapmaya yetecek kadar upuzun bir süre!
Bu kadar uzun bir süre, bir kişiyi olgunlaştıramamış ve o kişi hâlâ hata yapmaya devam ediyorsa, onu değiştirmekten başka yapacak bir şey yok demektir.
Vermemişse Mabut, neylesin Mahmut…
… …
Erdoğan yönetimindeki Türk Ekonomisinin, krize en yakın, en kırılgan hale geldiğini, Türk Milletinin boğazına kadar borca battığını, kamu ve özel sektör borçlarının artık çevrilemez hale geldiğini, kimse görmüyor mu sanıyorsunuz?
Erdoğan Ekonomisi, Ali Babacan’ın tasfiye edilmesinden sonra hızlı bir şekilde, fikri olmayan, sadece emir almaya alışmış adamlarla, damat ve akrabalarla yönetilen bir ekonomi haline geldi.
Oysa günümüz dünya ekonomisinin yani bilgi ekonomisinin lokomotifi, yüksek becerilere sahip, bilgiye özgürce ulaşabilen iyi eğitimli insan kadrosudur.
(…)
Geçenlerde, 19 Milyar Dolara el değiştiren ve sadece 53 çalışanı bulunan WhatsApp’ın değerinin; Cumhuriyet tarihimiz boyunca çıkarıp çıkarabildiğimiz en büyük dört kurumumuzun (Türk Telekom-TÜPRAŞ- THY-Petrol Ofisi ) toplam piyasa değerinden daha büyük olması size de garip gelmiyor mu?
Biz niye bir WhatsApp çıkaramıyoruz?
??!!...
Çıkaramıyoruz çünkü yaratıcılığa dayalı bir eğitim sistemimiz ve buna paralel uygun bir ekosistemimiz yok.
Hele de Ortaçağ mezhep meselelerine takılı kalan beyinlerimizle, böyle bir başarıyı yakalama şansımız hiç yok.
Adı üstünde bilgi ekonomisi!
Böyle bir ekonomiyi yaratan fikirler, ancak bilgiye özgürce ulaşılabilen, bireylerin özgürce düşünebildiği, birbirleriyle dayanışma içinde olduğu, teşvik gördüğü, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ekosistem içinde gelişir…
Bilgiye ulaşımda, yani basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 154 üncü sıradayız!
Böyle olunca da inovasyon(*) seviyesinde 142 ülke arasında 68 inci sırada yer alıyoruz…
Değerli Okurlar;
Yeni yıla yine, 3 Şehit 11 yaralı ile girdik!
Anadolu’da yaygın bir deyiş şöyle der;
Ölüsü olan birkaç gün, delisi olan ise her gün ağlar…”
* * *
Şöyle bir silkinip, kendinize gelin, bir iki hapaz su çarpın yüzünüze; haksız mı Serdaroğlu Üstat?
Söylemeye dilim, yazmaya elim varmıyor ama bu yüzde 49’luk kafayla, bu yönetimle, bu yöneticilerle(!) 2016’da da her gün ağlayacağız.

(*) İnovasyon: Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Bu değiştirme ve yenileme işlemi “inovasyon” olarak adlandırılır.