Bugsaş ve Sarıyer galibiyetleriyle bir anda puan cetvelinin 6. sırasına kadar yükselen Çorumspor’un sergilediği futbolla umut vermediğini benim gibi diğer yorumcu meslektaşlarım da satırlarına taşımışlardı. Son Hacettepe maçında endişelerimizin haklılığı ortaya çıktı.

Teknik Direktör Ali Güneş, Hacettepe maçında bence sahaya yine yanlış kadro çıkarttı. Ceyhun ve Cemal gibi aynı özelliklere sahip iki oyuncuyu aynı anda görevlendirdi. Bunun yanında çabukluğu ile savunmayı toparlayan Volkan’ın ilk yarı bitmeden sakatlanması Çorumspor’un bütün oyun kurgusunu olumsuz yönde etkiledi.

İlk yarım saatte daha etkili oynayan ve pozisyona giren, topu direkten dönen taraf Çorumspor’du. Ama Volkan’ın oyundan çıkmasından sonra oyundaki üstünlük Hacettepe’ye geçti.

İkinci yarıda daha etkili oynayan Hacettepe olurken, özellikle savunmada inanılmaz hatalar yapan taraf ise Çorumspor’du. Hele Çorumspor’un yediği bir ilk gol var ki, evlere şenlik. Sebahattin 5 Çorumsporlu futbolcu arasından golü attı. Bu kadar basit gol yerseniz elbette yenilgi kaçınılmaz oluyor.

Golden sonra Çorumspor oyun disiplininden de kopup bilinçsizce, tamamen kişisel becerilere dayalı bir düzende gol aradı. Ama aradığını bulamadı. İkinci golden sonra da zaten maç Çorumspor için bitti.

Teknik Direktör Ali Güneş, Murat’ın yokluğunda forvette neden Ferdi’yi tercih etmedi anlayamadım. Cemal’le Ceyhun birlikte oynar mı diye tartışıyorduk, oynayamadıklarını bir kez gördük.

Çorumspor, çok rahatlıkla puan ya da puanlar alabileceği bir maçta Hacettepe’ye yenilerek zirve yarışında yara aldı. Yaradan ziyade son yarım saatte oynadığı futbol umutlarımı sarstı doğrusu. Bu futbolla Çorumspor’un deplasmanda puan alması zor, hatta imkânsız.

Bir de, dikkatimi çeken bir husus, takım ruhunun tam olarak oturmadığını sezinliyorum. Eğer Çorumspor başarıya ulaşmayı hedefliyorsa her şeyden önemlisi takım ruhunu yakalamasıdır.

Bir de, neden futbolcular için tribünde söylenen her şey çok önemli anlamıyorum. Bir futbolcunun tamamen maça konsantre olması gerekirken tribündeki en ufak çatlak sesi bile duyup tepki gösteriyor anlamıyorum. Benim bildiğim, futbolcu sahada işini yapar. Tribündeki sesleri duymaz bile. Bu da, futbolcunun maça yeterince motive olmadığını gösteriyor.