Konuyla ilgili açıklama yapan Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Belediye bünyesinde halka yönelik Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu açıldığını bildirdi.

Kurs için KOSGEB ile gerekli sözleşme yapılarak kursun sponsorluğunun ise Oğuzlar Belediyesi’nce üstlenildiğini vurgulayan Başkan Orhan Ateş, kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini kaydetti.

Girişimcilik kursuna bugüne kadar 55 kişinin müracaat ettiğini dile getiren Başkan Ateş, “Ancak yönetmelik gereği kursiyer sayısı 30 kişi ile sınırlandırılmış olup; Başvuru sayısı 30 kişiden fazla olduğundan 13 Aralık 2017 Çarşamba günü KOSGEB yetkilileri tarafından adaylar mülakata tabi tutulacaktır. Mülakatta başarılı olan adaylar 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında belediyemiz toplantı salonunda eğitim seminerine katılacaklardır. Kurs bitiminde başarılı olan adaylara sertifikaları verilecektir. Bu sertifikalar sayesinde kendi işini kurmak isteyen adaylar KOSGEB aracılığıyla verilecek olan hibe ve kredilerden faydalanabileceklerdir. İlçemiz halkına hayırlı olsun” diye konuştu.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim