Oğuzlar Belediyesi tarafından bu yıl 16.’ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Ceviz Festivali, davetlilerin de katılımı ile gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı’na Oğuzlar belediye Başkanı Orhan Ateş’in çiçek sunması ile başlayan programa Oğuzlar kaymakam Vekili Hacı Osman Akgül, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Abdurrahman Başbuğ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Güleryüz, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, parti yöneticileri,  Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende daha sonra Başkan Ateş tarafından festival meşalesi yakıldı. Program katılanların tören alanından mehter bölüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ceviz denildiğinde akla ilk olarak Oğuzlar’ın geldiğini anlatan Belediye Başkanı Orhan Ateş, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda festivale çevre ilçe ve illerden yoğun katılımın olduğunu vurguladı. Cevizle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Ateş, cevizli tatlı ve cevizli börek çeşitleri ile vatandaşlar arasında yarışma yapıldığını ayrıca derece alanlara ödüllerinin verildiğini belirtti.

Renkli görüntülere sahne olan festivalin akşam saatlerinde ise Oğuz Yılmaz, Serap San, Nergiz Ay ve deneyimli sunucu Bülent Özkömürcü’nün katılımı ile birlik ve beraberlik konseri düzenlendi.

Festivalde ayrıca çeşitli yarışmalar düzenlenerek, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Festival dün düzenlenen Karakucak Güreşleri ile de sona erdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim