Göreve gelirken hedeflerinin temiz bir Oğuzlar ve çevre yaratmak olduğunu kaydeden Ateş, “Bu bağlamda göreve gelir gelmez yıllar önce kurulan ve bizden önceki arkadaşların üye olmadığı Çorum Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’nün önderlik yaparak kurulan Çorum Belediyeler Çevre Birliği’ne üye olduk.

Yıllardır ilçede vahşi depolama sistemiyle biriktirilen çöplerin, bölgede haşerelerin oluşum noktası olduğu; çevre, doğa ve yer altı su kaynaklarının kirlenmesine neden olduğu bunun da çeşitli hastalıklara sebebiyet verdiği bir gerçektir.

İlçemizde Vahşi Depolama alanında biriken çöpler; Lâçin ilçesinde kurulan düzenli depolama alanına taşınmasına başlanmıştır. Taşıma işlemlerini İstanbul’dan bir firma yapmaktadır ve bu işlem en kısa sürede tamamlanacaktır. Bundan böyle ilçede toplanan çöpler düzenli olarak Oğuzlar Belediyesi tarafından çöp toplama merkezine götürülecektir. Böylelikle çevre kirliliğinden ve haşerelerden kurtularak sağlıklı ve temiz bir Oğuzlar’a kavuşmuş olacağız.

Çorum ilinde hayata geçirilen Katı Atık Tesisi ve Çöp Toplama İstasyonlarının faaliyete geçmesi ile Çorum ve ilçelerinin çöp sorunu çözülmüş ve geri dönüşümü sağlanmıştır. Bu nedenle bu projeyi hayata geçiren Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim