Ceviz Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlarken, mehter eşliğinde kortej yürüyüşünün yapıldığı festivalde akşam saatlerinde ise müzikli eğlence programı düzenlendi.

Festivalde kısa bir selamlama konuşması yapan Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı festival etkinlikleri kapsamında “ceviz, cevizli tatlılar, börek/çörek” yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde cevizli tatlılarda birinciliği elde eden Fatma Şahin’e ödülünü Belediye Başkanı Orhan Ateş verirken, ikinci Hamide Semerci’ye ödülünü Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, üçüncü Gökhan Kabalak’a ise ödülünü Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz verdi.

Börek/çörek yarışmasında Bircan Tulu birinci oldu. Tulu’ya ödülünü Oğuzlar Kaymakamı Tayfun Deli, ikinci olan Fatma Şahin’e Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, üçüncü olan Hamide Semerci’ye de Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca verdi.

Ceviz yarışmasında da Osman Yalçın’ın ürünü birinciliği elde etti. Ahmet Adıgüzel ikinci, Hacer Maden de üçüncü oldu. Ödüllerini de Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun verdi.

Festival programı, Aşık Abbas Balcı, Nergis Ay ve Ankaralı Hadise’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim