Akademisyenler, bakanlık yetkilileri ve il dışından çok sayıda ceviz üreticisinin katıldığı etkinlikte; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ile Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş de hazır bulundu.
Gezi kapsamında ilk olarak Oğuzlar ilçesinde bulunan ceviz fidanlıkları ve ceviz bahçeleri gezilerek; Oğuzlar77 markalı ceviz türünün tanıtımı yapıldı. Ardından ilçedeki üreticilerle görüşülüp; ağaçların bakımı, sulaması ve ilaçlı mücadelesi konusunda fikir alışverişi yapıldı.
“15. Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı” kapsamında Oğuzlar’daki incelemelerini değerlendiren akademisyenler ve Tarım yetkilileri, Oğuzlar ve Çorum cevizine tam not verdiler. Oğuzlar77’nin cevizde ülkenin önemli markalarından biri olduğunu da dile getirdiler.
Katılımcılar daha sonra Oğuzlar ilçesinin en büyük ceviz kırma, işleme ve paketleme tesisini gezerek, firma yetkilisinden bilgi aldı. Buradan Oğuzlar Altınkoz Sosyal Tesisleri’ne geçen heyet, hep birlikte öğle yemeği yiyip, ilçeden ayrıldı.









(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim