Seçime hazırlanırken çeşitli vaatlerde bulunduklarını ve bunların büyük bir kısmını yerine getirdiklerini belirten Orhan Ateş, daha önce Oğuzlarda sorunlar bulunduğunu ve sorunları bilerek buna göre çözüm yolu aradıklarını, 10 milyon liraya yakın borçla devralınan belediyenin artık borcunun bulunmadığını kaydetti.

Seçimin ardından parti rozetini çıkardığını ve hizmeti de ayırım gözetmeksizin götürdüklerini vurgulayan Ateş, imkanlar ölçüsünde ve vatandaşın da desteği ile güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Belediyenin araç parkurunu yenilediklerini, cenaze yıkama aracı, çöp toplama aracı, vidanjör, greyder, itfaiye ve traktör aldıklarını belirten Baştan Ateş, akaryakıt istasyonunun yeniden dizayn edildiğini, otogaz, motorin ve benzin fiyatının ise düşürüldüğünü ifade etti. 60 yıllık su depolarının yeniden yapıldığını, Ayşe Hatun Camii’nin çevre düzenlemesi ve tadilatının Çorum Belediyesi tarafından karşılandığını, işçi ve memur sendikaları ile anlaşmaya varılarak yılların mağduriyetlerinin giderildiğini ve geçmişe dönük alacakların ödendiği gibi işçilere de %14 zam yapıldığını kaydeden Ateş, iller bankasından 200 bin liralık hibe boru alındığını, Güneş enerjisi projesini ihale aşamasına getirdiklerini, ayrıca ilçe içinde 7 km sıcak asfalt yaptıklarını belirtti.

“İÇME SUYU FİYATI İNDİRİLDİ”

İçme suyu fiyatlarında indirime gittiklerini ve bu durumun Türkiye’de örnek olması gerektiğini belirten Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, sulama suyu ücretlerinin de düşürüldüğünü ve abonelik ücretinin de kaldırıldığını vurguladı. Cenaze giderlerinin kaldırıldığını, halkın yararlanması için mahallelere tandır yapıldığını söyleyen Ateş, bu durumun halk arasında memnuniyete neden olduğunu ifade etti.

Altınkoz tesislerinde yenileme yaptıklarını, bir tekne alarak nikahları obruk ortasında kıymaya başladıklarını ifade eden Başkan Ateş, Altınkoz tesislerinde isteyenlerdin düğün de yapabildiğini anlattı.

Hastanedeki hasta diyaliz ünitesinin ilçeye kazandırılmasının sağlandığını anlatan Orhan Ateş, 1 milyon 462 bin lira maliyetli sulama suyu projesinin ihale aşamasına geldiğini, düğün salonu yapımına başlandığını ve temelinin atıldığını ayrıca halkın yararlanması için bir Türk hamamı projesi hazırladıklarını söyledi. Ateş, Gençlik merkezimiz proje aşamasında Ayşe Hatun Camii’nin minare restorasyonu yapım projesi hazır olup ihale aşamasında. Köy iken mahalle yapılan Kızılcapelit Mahallesi’nin 2 km asfalt yolu da yapılacak” dedi.

Oğuzlar-İskilip arası 14 km’lik sahil yolunun yapımının her seçimde söz verilmesine rağmen bir türlü yapılamadığını anlatan Orhan Ateş, seçimin yaklaştığını bu kez siyasilerin yolun yapımı için el atmasını beklediklerini kaydetti. Arıtma tesisinin 2011yılında yapıldığını ancak yasal zemine uymaması nedeniyle açılamadığını anlatan Ateş, Asarçayı Mahallesi’nin altyapı projesinin bürokratik engellere takıldığı için 3 yıldır çevre ve şehircilik bakanlığında beklediğini ifade etti.

ORHAN ATEŞTEN SEÇİM ÖNERİSİ

Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, seçimlerde mevcut başkanın diğer adaylar arasında eşit rekabet bulunmadığını belirterek, seçime 3 ay kala mevcut belediye başkanlarının izne ayrılması gerektiğini dile getirdi. Memurların aday olduğunda istifa ettiğini ve seçimlere maddi imkansızlıklar arasında hazırlandığını anlatan Ateş, eşitsizliğin önüne geçilmesi ve belediye başkanlarının ellerindeki gücü kullanmamaları için seçimden önce zorunlu izne ayılmasını istedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim