Obruk Barajı ve Kızılırmak Havzası’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında, organik tarım potansiyelinin de değerlendirileceğini anlatan Alkan, “Ekokent olmaya aday Oğuzlar ilçesi, kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacaktır” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin 5 yıldan beri üzerinde çalıştığı, Oğuzlar ilçesi sınırları içinde ve Obruk Barajı kıyısında spor ve kamp turizmine yönelik “Oğuz Adası” projesi, OKA desteğinin onaylanmasıyla gerçekleşme yoluna girdi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edilen proje ile ilgili imzalar geçtiğimiz günlerde atıldı.

REKTÖR TEŞEKKÜR ETTİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, bu projenin Üniversite’ye, Çorum’a ve bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, mevcut turizm potansiyelinin artırılmasına ve yeni imkânlara zemin hazırlayacağını söyledi.

Rektör Alkan, katkılarından dolayı, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a, OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’a, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’e, emeği geçen tüm OKA uzman ve çalışanlarına, Çorum Belediye Başkanı’na, Oğuzlar Belediye Başkanı’na, Üniversite’de projenin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

OĞUZ ADASI PROJESİ

Oğuz Adası Projesi ile Çorum ili Oğuzlar ilçesi Obruk Barajı kıyısında sosyal ve sportif tesisler ile doğa kampı açılmasıyla birlikte bölgenin alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesinin sağlanması, ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Proje kapsamında yapılması planlanan Sosyal ve Spor Tesisi içerisinde yer alacak olan engelsiz doğa kamp alanı ve engelsiz kafeterya yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaparken, Obruk Barajı ve Kızılırmak havzasının sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında, organik tarımsal üretim potansiyeli ile ekokent olmaya aday olan Oğuzlar ilçesi de kısa sürede şirin bir turizm beldesi olacak.

YENİLİKÇİ DİJİTAL UYGULAMALAR

Oğuz Adası projesi kapsamında geliştirilecek olan yenilikçi dijital uygulamalar sayesinde TR83 bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerin bilinirliğinin artırılması hedeflenirken, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş yolu boyunca ve turist akışının yoğun olduğu destinasyonlarda, gelen engelli ve engelsiz yerli ve yabancı turistlere yönelik bütüncül bilgilendirme, e-rehberlik ve e-yönlendirme hizmeti geliştirilecek, bu sayede turistlere bölgenin tarih, kültür, doğa, spor, gastronomi, av, dağcılık, balıkçılık, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı gibi turizm seçenekleri tanıtılacak Özellikle e-menü, e-rehber ve e-temsilci mobil uygulamaları sayesinde Oğuz Adası Tesisine gelen yerli ve yabancı turistlere Çorum ilinin turizm imkanları konusunda bilgilendirme yapılabilecek, alternatif turizm olanakları tanıtılarak bireysel zevklere ve tercihlere göre turistleri yönlendirme imkanı sağlanacak.

KUŞ GÖZLEM VE FOTOĞRAFÇILIĞI

Proje kapsamında yürütülmesi planlanan engelsiz spor etkinlikleri, tematik kamp faaliyetleri ve kuş gözlem ve fotoğrafçılığı yarışması düzenlenerek farklı tercihleri ve ihtiyaçları olan turistlere aynı tesiste hizmet verilebilecek, faaliyetlerin sürekliliği ve turizm çeşitliliği sağlanarak bölgenin turizm potansiyeli arttırılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim