AK Parti Oğuzlar İlçe Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi, AK Parti Oğuzlar Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Oğuzlar Gençlik Kolları Başkanı Fatih Karabıyık ve mahalle muhtarları, Başkan Külcü’ye Oğuzlar cevizi hediye etti.

Ayşe Hatun Cami’nde yapılan tadilatın sadece bir yenileme işi ve ya hizmeti olmadığını söyleyen Oğuzlar İl Genel Meclisi AK Partili Üyesi Arif Çamiçi, “Yapmış olduğunuz bu güzide hizmetlerin, sizin Allah ve Resulüne olan muhabbetiniz, sevginiz ve imanınızdan kaynaklandığını düşünüyoruz. Oğuzlar halkı sizin gerek milletvekilliği gerekse bir önceki dönem Belediye Başkanlığınızda Oğuzlar ilçesine yaptığınız hizmetlerden dolayı müteşekkir. İnşallah biz veremesek de bizden sonraki çocuklarımız, siyasetçilerimiz sizin adınızı Oğuzlar’da bir camiye verirler. Özellikle camilere, Kur’an Kurslarına ve şadırvanlara yaptığınız hizmetleriniz Çorum’da takdir toplayan bir çalışma. Bu çalışmalarınızdan dolayı ilçemiz adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Oğuzlar’da “Muzaffer Külcü” denildiğinde vatandaşların hayırla yad ettiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Ekmekçi, ilçe halkının Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yaptığı işleri takdir ettiğini söyledi. Ekmekçi, cami minaresinin yıkılmak üzere olduğunu söyleyerek Başkan Külcü’den orada da restorasyon ve yenileme çalışması yapılması talebinde bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

İlçelerde yapılan çalışmaları, Çorum merkezde yaptıkları hizmetlerin uzantısı olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Külcü, “Hamd olsun bir büyükşehir olmasak da büyükşehir gibi hizmetlerimizi ilçelerimizde de yapmaya gayret ediyoruz. Benzer hizmetleri başkaca ilçelerimizde de yürütüyoruz. 2009 yılında belediyeyi devraldığımızda ilçe anlamındaki ilk hizmetimizi Oğuzlar ilçemize yapmıştık. O zaman Oğuzlar’da bir caddemizin asfalt yenileme işi vardı. Henüz şehirdeki asfalt hizmetlerini yetiştirecek kadar ekipmanımız bile yokken buna rağmen o dönemde ‘serimini siz yaparsanız asfaltı veririz’ demiştik ve yanlış hatırlamıyorsam 9 yıl önce bin ton asfalt vermiştik. İlçelere yaptığımız hizmetlerin işaret fişeği de bu oldu. Sonraki yıllarda bütün ilçelerimize değişik hizmetleri, yatırımları yapmaya başladık.” dedi.

“OĞUZLAR’IN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ”

Oğuzlar için özel olan bir caminin etrafıyla beraber restorasyon çalışmalarını yürüttüklerini belirten Başkan Külcü, Ayşe Hatun Cami’nin tamamlanma maliyetinin KDV’siyle beraber 600 bin TL olacağını vurguladı.

Başkan Külcü, “Caminin kendisi tarihi eser değil ama minaresi tarihi eser niteliği taşıyan eski bir minare. Tarihi eser olan minarenin Anıtlar Kurulundan alınacak olan izinleri uzun süreceği için biz o izinler alınana kadar diğer kısımları yapıyoruz. Gerekli izinler alındığı zaman inşallah minarenin restorasyon işlemini de gerçekleştirip bu işi tamamlarız. Oğuzlar’ın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi

Külcü, ziyaret nedeniyle heyete teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim