Dile kolay tam 28 maç geride kaldı. Normal sezonun bitimine 6 maç kaldı. Ahlar vahlarla geçen 28 haftalık periyot sonunda şunu gördüm: Yeni Çorumspor 2.Lig’e çıkacak iki takımdan biri olmayı hak ediyor. Direkt olmasa bile Play-Off’tan… O sevinci yaşamak Çorum halkının, bu takıma emek veren herkesin hakkı. O zaman yapılacak şey, kenetlenmek… Başkan Fatih Özcan’ın da dediği gibi, olağanüstü hal durumuna geçmek.

Bayburt İl Özel İdare son Diyarbekirspor galibiyetiyle şampiyonluğunu bırakmayacağını gösterdi. Yani büyük ihtimalle şampiyon olacaklar. Bayburt’un ardından 2.lige çıkacak takım Play-Off’ta belli olacak. Yeni Çorumspor Play-Off için çok büyük bir avantaja sahip. Futbol mucizesi olmazsa Play-Off oynayacak. Play-Off’taki rakip kim olursa olsun Yeni Çorumspor’dan daha iyi olmayacak. Yani, çıkmaya en güçlü aday Yeni Çorumspor. O yüzden, bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım.

Özellik bakımından genelde birbirine yakın oyunculardan kurulu da olsa Yeni Çorumspor kaliteli bir takım. Sezon başından beri en büyük dezavantaj hocaydı. Maalesef, dördüncü tercihte doğru isme karar verilebildi. Mevcut şartlarda Bahri Kaya en doğru isim gibi görülüyor. Tüm olumsuzluklara rağmen Bağcılarspor maçında bunun sinyallerini aldık. Keşke sezon başında doğru bir tercih yapılsaydı. Belki bugün her şey daha farklı olabilirdi. Ama olsun, zararın neresinden dönülürse kardır mantığı ile devam etmek lazım.

Klişeleşmiş bir söz var ya, “O sene bu sene” diye. Evet, neden olmasın. Hatta, o sene bu sene olmalı. Yeni sezona yeni statta ve yeni hedeflerle girmek o kadar da uzak değil. Yeter ki birlik olunsun.

Bağcılar maçına gelecek olursak… Özellikle ilk yarım saat kötü ötesiydi. Sanki ilk defa bir arada oynayan, acemiler mangasını andıran bir takım görüntüsü vardı. Hele savunma evlere şenlikti. Henüz 2.dakikada yenen golü amatör liglerde bile görmek çok zor. Acemice hatalar sonucu rakibin girdiği pozisyonların gol olmaması Yeni Çorumspor’un şansı, rakip takım oyuncularının ise beceriksizliğinden başka bir şey değildi. Yoksa ilk yarım saatte iş işten geçerdi.

Gerek Bahri Hoca’nın taktiksel anlamda dokunuşu, gerekse futbolcuların biraz daha gayret sarf etmeleri ile ilerleyen dakikalarda oyuna ortak olan Yeni Çorumspor, 36’da beraberlik golünü buldu.

İkinci yarıda iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı ve karşılaşma 1-1 bitti. Bu maçta çok önemli 2 puan kaybedilse de, alınan 1 puan altın değeri taşıyor. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu mazeret olarak kabul edilebilir. Önemli olan bundan sonrası.

Lige verilen seçim arası şüphesiz en çok Yeni Çorumspor’a yarayacak. Bu süreçte eksikleri gidermeye yönelik yapılacak antrenmanlarla takımın kalan haftalarda daha iyi bir görüntüde başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum.

Bahri Hoca, 25 yılı teknik adam olmak üzere yaklaşık 50 yıldır bu camianın içerisinde. Gerçekten saygı duyulacak bir kariyere ve deneyime sahip. Doğrusu, bu deneyim ve kariyer 2.lige çıkma konusunda benim umutlarımı artırıyor. Zaten kendisi de açıksa söyledi: “Play-Off’a çıkmak daha zor. Play-Off’ta işimiz daha kolay” dedi. Sırf bu söylemi bile insanı umutlandırmaya yetiyor. Haydi hayırlısı. Yaşayıp görelim.