Yeni Çorumspor’un tarihinde ilk kez mücadele edeceği 2.Lig’deki rakipleri belli oldu. 2 grupta 36 takımın mücadele edeceği ligde Yeni Çorumspor; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bakspor, Gümüşhanespor, Hacettepespor, Hekimoğlu Trabzon, İnegölspor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Pendikspor, Samsunspor, Sancaktepe Belediyespor, Sarıyer, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu ve Zonguldak Kömürspor’la birlikte Beyaz Grup’ta mücadele edecek.

Grupların belli olması üzerine haliyle herkes kendince bir değerlendirme yapıyor. Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, yer aldıkları Beyaz Grupta şampiyonluğa oynayacak takım sayısının daha fazla olduğunu söyledi. Evet doğru. Kâğıt üzerinde öyle görünüyor. Ancak, sağlıklı bir değerlendirme için henüz çok erken. Çünkü daha transfere başlamayan birçok takım var. Kadrolar oluştuktan sonra ancak yaklaşık bir tahminde bulunulabilir.

Her zaman söylüyorum. İnsansa insan, takımsa takım. Önce rakip her zaman kendisidir. Yeni Çorumspor’un da hedef ne olursa olsun, en büyük rakibi kendisidir. Kendini dev aynasında gördüğün an, kaybettiğin andır. Önemli olan rakiplerin değil, kendisinin ne yapacağıdır.

Tabi, diğer etkenler de çok önemli. Sadece takımın sahada mücadele etmesi hedefe varmak için yeterli olmayabilir. Bunun için, yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftar ve şehrin kenetlenmesi lazım. Bu saydığım etkenler arasında huzur içerisinde birliktelik sağlanabilirse, başarı kaçınılmazdır. Geçen sezonki kadro çok mu iyiydi? Hayır. 2.Lig’e yükselen takımlar arasında belki de en mütevazı kadro Yeni Çorumspor’undu. Ancak genel olarak birliktelik sağlandığı için hedefe ulaşıldı.

Birçok kulüp ekonomik olarak ciddi anlamda zor durumda. Daha transfere hiç başlamayan, kongre bile yapmayan takımlar var. Dediğim gibi, ancak 2-3 hafta sonra yaklaşık bir tahminde bulunulabilir. İlla somut bir şey söyleyeceksek, gerek geçmişi, gerek güçlü altyapısı, gerek potansiyeli ve gerekse bugüne kadar yapılan transferlere göre Samsunspor şampiyonluğun en güçlü adayı olarak ön plana çıkıyor.

Ha şunu da söyleyeyim ki, grup o kadar da zor değil. Genel tablodaki karamsarlık bende yok.