Son birkaç yıl içinde olanları, söyleyenlerin ağzından, noktasına virgülüne dokunmadan anlatsak neler olduğunu ve ülkedeki gerçeği anlatabilir miyiz, dikkatlerinize sunuyorum.

Üst düzey bir yetkiliden dillendirilen kürtaj yasağı, “anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün,” şeklindedir. Belediye başkanı düzeyinde bir açıklama, “tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar,” şeklindedir. Meclis insan hakları komisyonu başkanından bir açıklama “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.” diyor.

YÖK’e yönetici yapılan profesör, “Ben cahillere güveniyorum, okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor” derken, Abdülhamid’in torunu; “parlamenter sistem canımıza yetti’’diyor. İktidar partisi gençlik kolları başkanı; “Kimse Türk, Atatürk demesin, orijinali Yunan yani, Türk’e benzemiyor, keşke Atatürk olmasaydı” dedi. Lütfen dikkatle okuyun; Numan Kurtulmuş; “CHP dini siyasete alet ediyor” dedi. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı; “Her evet Şeyh Sait’in ruhuna fatihadır” pankartı astırdı. Reis; “Türk demiyoruz, tek millet diyoruz” dedi. İktidarın akil adamı heyecanla, Cumhuriyeti’nin tasfiye edileceğini ve “Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor” dedi.

soruldu; “Haram parayla hacca gidilir mi?” Diyanet “helaldir gidilir” diye fetva verdi. 15 Temmuz’da “tek başına tankları durduran kahraman “Gazi” unvanı aldı, tazminat aldı, maaşa bağlandı. Akrabası şikayet etti “ben dövdüm yalan” diye. Sonra çakma gazi çıktı. Maaş geri alındı. Atatürk anıtı’na orakla saldıran yobazın, sırtı okşandı. Lütfen diyerek oradan uzaklaştırıldı.

Organik hoşaf icat ettik. 11 kız evladımızın tarikat yuvasında diri diri yanmasında ihmali bulunan Milli Eğitim Müdürüne sadece kınama cezası verildi. İktidar partisinin alkışladığı onur konuğu Barzani; Bağımsız Kürdistanı ilan etti. Sözde Kürdistan bayrağı Ankara ve İstanbul’da göndere çekildi. Reis; “İstanbul’a ucube inşaatlar yaptık, biz bu şehrin kıymetini bilemedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” dedi.

TBMM Başkanı; “Anayasa’da laiklik olmamalıdır, dindar anayasa olmalıdır” dedi. ABD’ye Başına çuval geçirilen askerlerimiz için verilemeyen nota; Hayırsever Reza için verildi. İlkokullarda mescit zorunlu olurken, imamlar resmi nikah kıyabilecek. Malta ve Man adasındaki şirketler, iktidarın ileri gelenlerinin çıktı. Bir tarikat yuvasında onlarca erkek çocuğa tecavüz edildi. Aile bakanı; ‘’Bir defadan bir şey olmaz’’ dedi. 11 yaşındaki çocuklara tecavüz eden, 75 yaşındaki sapıklar için bir defalığına af çıkarılmak istendi…

Dahası var; Darwin’in dediği gibi maymundan gelmedik. Dünya yuvarlak değildir, olsaydı dereler, denizler boşluğa akar, suyumuz biterdi. (!) Kanserin hacamatla, uyuzun bardak çekerek iyileştirilebileceğini ispat ettik. Türk yapıştırıcısı, Japon yapıştırıcıdan daha güçlüdür. Onun için Japon alıyoruz. Papaz eriğini bile imam eriğine çevirmeyi başardık.(!)

doktor olmayan konuşmacının ilaçsız hasta iyileştirdiğini gördük, Doç. Dr. Ebubekir Sifil'e TV’de deve sidiği içmeyi teklif etti. Son olarak; Bir TV’de bayan soruyor: “Evdeyim şu an, ben sizi görüyorum, siz beni görmüyorsunuz, yine de tesettüre girmem gerekir mi?. Yanıt; “Tesettürlü olmakta fayda var” oluyor.

İzninizle bir soru da ben soruyorum; Biz buraya 90 yıllık reklam arasından sonra mı geldik(!), yoksa 15 yıldır çevrilen filmin senaryo ve rejisör hatası mı?