30 Mart Yerel Seçimlerinde, dürüst, çağdaş insanların oyları, rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanları tasfiye etmeye yetmedi.
Fakat mücadeleden de vazgeçilecek değil elbet. Dürüstlük susmaz, sahtekârlıkları kabullenemez, yine bu konularda yazılıp çizilmeye devam edilecek.
Onlar durmuyorlarsa, laik, çağdaş insanlar için de durmak yok, yola devam. Er geç hak yerini bulacaktır. Hiç bir kötülük ilelebet devam edememiştir.
AKP, aldığı %45 oyla aklanmış mı oldu? Ya geri kalan %55’in tercihi ne olacak.
Başbakan, yaptığı balkon konuşmasında tüm sülalesini çıkararak ne demek istedi dersiniz? Ne demek istediği belli değil mi? Aile fertlerime ve yandaşlarıma dokundurtmam…
Vatandaşın biri Başbakana “ Padişahım çok yaşa” diye bağırmıştı ya, o da gerçekten kendini padişah mı zannetti de, hanedanını dizdi balkona acaba?
Hani bir de AKP’li bir milletvekilinin “Liderimiz Allah’ın vasıflarına sahip” sözünü de kabullendi ki, bu sözlere hiç itirazı olmadı, bir “estağfurullah” bile demedi.
Kendini her olağanüstü gösteren sözü kabulleniyor, hiç mütevazılık göstermeden ve giderek de kibirleniyor.
Oysa padişahlar bile halk arasında dolaşırken, halktan biri “Padişahım böbürlenme, senden büyük Allah var” dermiş. Kibirlenip de aklını kullanamaz hale gelmesin diye!..
Fakat ne yazık ki, bizim Başbakana böyle söz söyleme yürekliliğini gösterecek kimse yok çevresinde. Bir kaç muhalif gazete ve bir kaç televizyon kanalından başka.
O da yandaş medyanın pompalaması ile kibrine tavan yaptırıp, daha önceleri, hoşgörülü bir üslupla yaptığı geleneksel balkon konuşmasında, bu kez, muhalefet yapanların hadlerini bildireceğini söyleyerek, gerilimi beslemeye devam ediyor.
Seçim sonuçları ise tam da yolsuzluk ve rüşvet olaylarının devamı gibi sanki, şaibeli.
Oy sayımı sırasında 40 ilde elektrikler kesildi. Ne rastlantı!..
Enerji Bakanı açıklama yaptı. Trafolara kedi girmiş… Facebook’ta Gavur İzmir’li rumuzlu bir vatandaş soruyor “Şimdi benim anlamadığım şu: Trafolara tek bir kedi mi girdi, yoksa her ilin kendi kedisi mi var?!!!!”
Yerinde bir soru… Ne denir ki? !!!
Seçimler şaibeli olmasa şaşardık. Yolsuzluk içinde yüzenler için çok doğal. Alışkanlık ne de olsa !..