29 Temmuz Cuma günkü Çorum gazetelerinde, Sayın Ahmet Ahlatcı, “Havaalanını biz yaparız” diyor, müteahhit Mehmet Altıntop ise projenin durduğunu, ama tasfiye edilmediğini söylüyordu.
Havaalanını bizim yapmamız yakışık alırsa biz yapalım!
Çorum’a yapılan bu üvey evlat muamelesini anlamak mümkün değil.
Sadece Ak Parti döneminde değil biz bütün hükümetler döneminde hep böyle üvey evlat muamelesi gördük ve bu yüzden de hep kahrettik.
Tabiî ki ailedeki üvey evlat ne yapıyorsa biz de onu yaptık ve bahsimizin çaresine baktık.
Devletin, Cumhuriyet tarihi boyunca Çorum’a göz dolduran hiçbir yatırımı yok sanıyorum. Varsa bilen birisi söylesin ve göstersin. Ve ya yazsın, bana telefon açsın ki biz de öğrenelim, bu köşede yazalım halkımız da öğrensin.
Simdi birilerinin çimento fabrikası dediklerini duyar gibi oluyorum. Ama onu da devlet kurmadı. Çorumlu burayı analarının, kadınlarının kolundaki bileziklerle kurmuştur. Bu kurucu vatandaşların hisseleri de zamanla sermaye artışlarıyla sıfıra indirilmiş, para ve altın verenler çok zarar etmişlerdir.
Diğer bir devlet yatırımı olan Şeker Fabrikası ise hak edilen, gelmesi gereken tarihten tam otuz, kırk yıl sonra gelmiştir. Çevremizdeki vilayetlere bakınca nasıl ihmal edildiğimiz daha bir ortaya çıkar.
Çorumlu yurttaş son seçimlerden sonra kurulan bakanlar kabinesinde bir bakanımız olacağını umuyordu, ama yine olmadı. Neden olmadı bunu anlayamıyoruz!
Neden havaalanını biz yapacağız ki?
Devletin daima zenginliğinden ve her şeyin yolunda gittiğini belirtirken Sayın Başbakanımız… (Bizler de Sayın Başbakan gibi iyi yoldayız diye düşünenlerdeniz.)
a-) Bu güçlü devlet 15–16 veya 20 milyona bitecek bir havaalanını isterse azami bir yılda yapabilir. Çorum’un da çehresi değişir. Bu bizim hakkımızdır ve es geçilmemelidir.
b-) Giresun Ordu civarında deniz ortasına ve deniz zemini doldurularak, milyarlar harcayarak havaalanı yapan hükümetimiz ve hükümetimizin başı Sayın Başbakanımız, lütfedip bize de azami 20 milyona mal olacak bu havaalanını yapmalıdırlar.
c-) Merzifon’dan bize havaalanı olmaz. Bunun olmayacağı da herkes tarafından son iki senede çok net olarak görülmüştür.
d-) Çorum Havaalanının yeri bellidir ve alt yapısı çoktan yapılmıştır. Biz havaalanını yapalım da, devlet ne güne duruyor? Devletimiz, hükümetimiz havaalanı yapımını hele bir başlatsın da işte o zaman Çorumlu işçisiyle, sanayisi ve sanayicisiyle, hatta emeklisiyle koşar adımla yatırımlar yapacak ve son yılların bunalım ve sıkıntılarından kurtulacaklardır. Ve alın teriyle, hak ederek aldığı Anadolu kaplanlığına da yeniden kavuşacaktır.
Son günlerde basın organlarında, Çorum’a havaalanı yapılırsa yeterince yolcu bulunmaz şeklinde görüşler beyan edildi. Aksine Çorum’un kendi havaalanı olursa Merzifon havaalanının 10 katı daha fazla doluluk ve yolcu oranına ulaşacaktır.
Çorum’un nüfusunun yarısı kadar sanayisi olmayan illere havaalanları açıldı, ama bizim bir kısmı yapılmış havaalanımız yapılmadı, yapılmıyor.
Merzifon Havaalanının adı yanlış kondu. Merzifon Amasya Havaalanı yerine Amasya Çorum Havaalanı konsaydı belki Çorumlu 2–3 yıl daha idare edebilirdi. Ama şu haliyle internette bakılınca Çorum’a hava ulaşımı yok görüldüğünden dolayı yurtdışından gelecek yüzlerce işadamı gelmiyor ve sanayimizin ve tabiî ki dolayısıyla da Çorum’umuzun kaybı çok büyük oluyor.
Sayın milletvekillerimiz bu konudaki düşüncelerini, çalışmalarını ve de gelişmeleri lütfedip bana iletirlerse, ben de bu köşede yayınlarım ve böylece halkımızı da bu hayırlı işle ilgili olarak bilgilendirebilirim. (08.08.2011)
Saygı ve sevgilerimle.