29 Temmuz Cuma günkü Çorum gazetelerinde, Sayın Ahmet Ahlatçi, “Havaalanını biz yaparız” diyor, müteahhit Mehmet Altıntop ise projenin durduğunu ama tasfiye edilmediğini söylüyordu.

Havaalanını bizim yapmamız yakışık alırsa biz yapalım!

Çorum’a yapılan bu üvey evlat muamelesini anlamak mümkün değil. Sadece Ak Parti döneminde değil biz bütün hükümetler döneminde hep böyle üvey evlat muamelesi gördük ve bu yüzden  de hep kahrettik. Tabiî ki ailedeki üvey evlat ne yapıyorsa biz de onu yaptık ve başımızın çaresine baktık.

Devletin, cumhuriyet tarihi boyunca Çorum’a göz dolduran hiçbir yatırımı yok sanıyorum. Varsa bilen birisi söylesin ve göstersin. Veya yazsın, bana telefon açsın ki biz de öğrenelim, bu köşede yazalım, halkımız da öğrensin.

Şimdi birilerinin Çimento Fabrikası dediklerini duyar gibi oluyorum. Ama onu da devlet kurmadı. Çorumlu burayı analarının, kadınlarının kolundaki bileziklerle kurmuştur. Bu kurucu vatandaşların hisseleri de zamanla sermaye artışlarıyla sıfıra indirilmiş, para ve altın verenler çok zarar etmişlerdir.

Diğer bir devlet yatırımı olan şeker fabrikası ise hak edilen, gelmesi gereken tarihten tam otuz-kırk yıl sonra gelmiştir. Çevremizdeki vilayetlere bakınca nasıl ihmal edildiğimiz daha bir ortaya çıkar.

Çorumlu yurttaş son seçimlerden sonra kurulan bakanlar kurulunda bir bakanımız olacağını umuyordu ama yine olmadı. Neden olmadı, bunu anlayamıyoruz!

Neden havaalanını biz yapacağız ki? Sayın Başbakanımız daima devletin zenginliğinden ve her şeyin yolunda gittiğinden bahsederken…(Bizler de Sayın Başbakan gibi ‘iyi yoldayız’ diye düşünenlerdeniz.)

a-) Bu güçlü devlet 15–16 veya 20 milyona bitecek bir hava alanını isterse azami bir yılda yapabilir. Çorum’un da çehresi değisir. Bu bizim hakkımızdır ve es geçilmemelidir.

b-) Giresun-Ordu civarında deniz ortasına ve deniz zemini doldurularak, yaklaşık 150 milyon dolara malolacağı söylenen bir havaalanının yapımını başlatan hükümetimiz ve hükümetimizin başı Sayın Başbakanımız lütfedip bize de azami 20 milyona mal olacak bu havaalanını yapmalıdırlar.                                                                 

c-) Merzifon’dan bize havaalanı olmaz. Bunun olmayacağı da herkes tarafından son iki senede çok net olarak görülmüştür.

d-) Çorum Havaalanı’nın yeri bellidir ve alt yapının bir kısmı çoktan yapılmıştır. Biz havaalanını yapalım da devlet ne güne duruyor? Devletimiz, hükümetimiz havaalanı yapımını hele bir başlatsın da işte o zaman Çorumlu işçisiyle, sanayisi ve sanayicisiyle hatta emeklisiyle koşar adımla yatırımlar yapacak ve son yılların bunalım ve sıkıntılarından kurtulacaklardır. Ve alın teriyle, hak ederek aldığı Anadolu Kaplanlığına da yeniden kavuşacaktır.

Son günlerde basın organlarında, Çorum’a havaalanı yapılırsa yeterince yolcu bulanmaz şeklinde görüşler beyan edildi. Aksine Çorum’un kendi havaalanı olursa Merzifon havaalanının 10 katı daha fazla doluluk ve yolcu oranına ulaşacaktır.

Çorum’un nüfusunun yarısı kadar nüfusu ve sanayisi olmayan illere havaalanları açıldı ama bizim  inşaatına başlanmış havaalanımız yapılmadı, yapılmıyor.

Merzifon Havaalanı’nın adı yanlış kondu. Amasya Merzifon Havaalanı yerine Amasya Çorum Havaalanı konsaydı belki Çorumlu 2–3 yıl daha idare edebilirdi. Ama şu haliyle internette bakılınca Çorum’a hava ulaşımı yok görüldüğünden dolayı yurt dışından gelecek yüzlerce iş adamı gelmiyor ve sanayimizin ve tabiî ki dolayısıyla da Çorum’umuzun kaybı çok büyük oluyor.

Sayın milletvekillerimiz bu konudaki düşüncelerini, çalışmalarını ve de gelişmeleri lütfedip bana iletirlerse ben de bu köşede yayınlarım ve böylece halkımızı da bu hayırlı işle ilgili olarak bilgilendirebilirim.

Saygı ve sevgilerimle.