Daha ilk maçtan sonra karamsar bir tablo çizmek istemiyorum. Ama eksiklerin çok olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu yüzden, 2.haftayı bay geçmek hem büyük şans, hem de eksikleri gidermek için büyük bir fırsat.

Evet, kaliteli transferler yapıldı, iyi bir kadro kuruldu. Haliyle beklentiler de arttı. Ancak, ilk maçta beklentilerin karşılık bulduğunu söylemek mümkün değil.

Yeni statta ilk maç olması, takımı ilk kez izliyor olmamız, maçın seyircisiz olması nedeniyle deplasmanda gibi hissettim. Sanırım birçok kişi de benim gibi aynı hissi yaşamıştır. Zaten Çorum FK da deplasman takımı gibi oynadı.

Geçen sezonki kadrodan sadece Ertuğrul, Mert, Kerem ve Mikail ilk 11’deydi. 7 yeni futbolcusuyla sahada yer alan Çorum Futbol Kulübü bir türlü oyunu domine edemedi. Savunma çok aksadı. Özellikle sağ taraf koridora döndü. Manisa FK’lı Sertaç bu maçta izlense kesin milli takıma çağrılırdı.

Orta saha maça ağırlığını koyamadı. Kanatlar da çalışmayınca haliyle ileriye top gitmedi. Bahri Hoca, “sezona büyük ölçüde hazır gireceğiz” dedi ama takımın hazır olduğunu söylemek mümkün değil.

Ha, rakibin geçen yılın play-off finalisti olduğunu da unutmamak lazım. Şiir gibi top oynadılar. Onlar da henüz hazır olmamalarına rağmen Çorum FK’dan daha iyi bir görüntüdeydiler. Oyunu kenarlara açıp etkili ataklar geliştirdiler ve neticesini 3 golle alıp 3 puanı hanelerine yazdırdılar. Çok kaliteli ayakları var. Daha da iyi olacaklarını düşünüyorum. Yani, haklı bir galibiyet aldılar.

Çorum FK’nın yenileri, takımın kalite seviyesini yükseltmiş. Çorum FK adına maçın en iyi oyuncusu olarak kaptan Umut’u sayabiliriz. Onur Kolay ve yine Manisa’dan gelip eski takımına karşı oynayan oyunculardan Salih Zafer vasattı. Yarım sezon sonra dönen Eren iyiydi. Orta sahada Muhammet Fettahoğlu vasatın üstüne çıkamadı. İleride Yakup her zamanki klasik görüntüsündeydi ancak bu kez açık alan bulamadı. 2.Lig böyle. Haliyle de etkili olamadı.

Kerem Pala’dan beklentiler çok büyük. Ancak ilk maçta kötüydü. Yaptırdığı penaltı “penaltı mı?” tartışılır ama maçın genelindeki performansı iyi değildi. Hakemle oynamayı değil de futbol oynamayı tercih ederse daha faydalı olacağı kesin.

Kaleci Hasan Hüseyin’i biraz telaşlı gördüm. İlk golde ayağının kayıp düşmesi büyük şanssızlıktı. Penaltıdan yediği ikinci gol ve üçüncü golde yapabileceği fazla bir şey yoktu.

Sonuç itibariyle, Çorum Futbol Kulübü, büyük beklentilerin ışığında, yeni stadındaki ilk maçında galibiyeti, hatta puanı hak edecek bir oyun oynayamadı. Kaliteli oyunculara sahip ancak eksikleri çok fazla. Cengiz Ötün ve Yılmaz Can Taşkıran’ın takıma girmesi ile daha iyi işler yapıp gerekli sonuçları alacağını düşünüyorum.

Bahri Hoca’nın bir an evvel eksikleri giderip makas açılmadan işleri rayına oturtması lazım. Esas bu kadro ile yapacakları bundan sonra neler yapabileceğini gösterecektir. Bir de, maçtaki Mikail-Osman değişikliğine bir anlam veremedim. Hele Osman’ı ön libero oynatmasına açıkçası şaşırdım.