Gece olur, gündüz olur; gece gündüzü, gün geceyi kovalar. Düğün olur, mevlüt olur, yağmur beklenir, soğuk olur. Birileri doğar, birileri ölür. Böyle geçer günler, aylar, hatta yıllar.
Yılbaşı gelir, eskiyen yıl gider, yerine yenisi gelir. Hem de gece 12’yi bir geçerken. İşte yine öyle oldu ve 31.12.2013 Salı günü gece 12’yi bir geçe 2014 yılı geliverdi.
Yüce rabbim yeni gelen bu yılı da önceki yıllar gibi hayırlara vesile kılsın inşallah.
Ben, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıla namazla girdim. 4 rekâtlık namazın 2. rekâtında Tahiyyate oturunca yeni yıl da girmiş olur.
Yüzüm kıblede ve pencereden şehri görüyorum. Tam yeni yıla girerken Belediyemizce havai fişekler atılıyor, gökyüzü parlıyor, yıldızlar saçılıyor.
Namazı bitirince dua ediyorum, rabbime. Yalvarıyor, bağışlamasını ve hayırlı bir ömür, hayırlı bir ölüm vermesini diliyorum. Bunu kendimle birlikte, eş dost, akraba ve bütün müminler için ver, ya rabbi diyorum. Gösterişten uzak, Salih duygularla ibadet edilmiş bir yaşam diliyorum.
Bu gün 1 Ocak 2014 Çarşamba, yakacağı olmayanlar, kombisi olan ama parasızlıktan dolayı yakamayanlar var. Evine tüp alamayan, 3 gündür evinde çay demleyemeyenler var.
Bir anneye ve öksüzlerine yardım etmeye çalışıyoruz arkadaşlarla birlikte, ama rabbimden vermesini diliyorum. Başkasının verdiği ne kadar gider ki? Yüce rabbim sıkıntıda olan herkese yardım etsin inşallah.
* * *
Geride bıraktığımız 2013 yılı çok kurak geçti. 2014 bol yağmurlu ve karlı geçer inşallah. Rabbim afetlerden esirgeyerek barajlarımızı, göletlerimizi dolduracak yağmurlar verir inşallah.
Hastalara şifa, dertlilere deva, ölenlere rahmet ver, yarabbim. Devlet adamlarımıza millete hizmet etmeyi nasip et. Kabre girince sorgu sualimizi kolay eyle. Defterimizi sağ yanından verilenlerden eyle.
İnsanlara faydalı olmayı, yetimin yoksulun elinden tutmayı nasip et. Dualarımızı kabul eyle ve İslam’ı hakkıyla yaşamayı nasip eyle. Vaktin sonunda şahadet getirerek ruhumuzu teslim etmeyi nasip et rabbim.
Her canlı ölümü tadacaktır biliyoruz, işte o anda hazreti peygamberimizi göster ve Cennette cemalini görmeyi nasip et inşallah. Amin.
Dualarımız, eş dost, akraba ve okuyanlarımıza…
Saygı ve sevgilerimle.