Yeni Çorumspor, grubun güçlü takımlarından Samsunspor’u 2-1 yenerek yenilgisizliğine son verirken, zirve yarışında da umutlarını tazeledi.

Maç öncesinde komşu kent Samsun’dan binin üzerinde taraftar gelirken, 6 bin civarında da Çorumlu sporsever Çorumspor’a tribün desteği verdi.

Yeni Çorumspor maça iyi başladı. Önde yaptığı baskı ile Samsunspor’a oyun kurma fırsatı tanımadı. Akıcı pas trafiği ile kanatlardan etkili ataklar geliştirdi. İlk yarının son dakikasında, günün başarılı isimlerinden Berat Ali, sağdan ceza sahasına girdiği anda Samsunsporlu Gökhan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Murathan, ustaca bir vuruşla topu filelere gönderirken, Yeni Çorumspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya Samsunspor baskılı başladı. Yeni Çorumspor oyunun bu bölümünde iyi kapandı ve baskıyı atlatmakta başarılı oldu.

62.dakikada Berat Ali’nin harika bilek hareketi ve sonrasındaki pasında Fatih Şerifoğlu topu filelere göndererek farkı ikiye çıkarttı. Bu gol, hem Çorumspor’u, hem de tribünlerdeki binlerce taraftarı rahatlattı. Bu rahatlık rehaveti de beraberinde getirdi. Samsunspor son 20 dakikada baskıyı iyice artırırken, 69.dakikada Ferdi’nin hiç yoktan yere yanlış bölgeye gönderdiği top geldi gol oldu. Ferhat’ın ortasında Bahattin kafayla topu ağlara yollayıp farkı bire indirdi. Pozisyon yokken pas hatasından gelen bu gol sıkıntıyı ve stresli dakikaları da beraberinde getirdi.

Samsunspor, son bölümlerde baskısını artırdı. Nitekim, 89.dakikada sağdan içeri giren Bahattin’in karşı karşıya vuruşunda kaleci Onur gole izin vermedi.

Sonuç itibariyle, Yeni Çorumspor muhteşem taraftar desteği ile sahadan 2-1 üstün ayrılıp harika bir galibiyet aldı. Samsunspor’un yenilmezlik unvanına son verdi.

Takım sezonun en iyi futbollarından ve mücadelelerinden birini sergilerken, taraftarlar tribünleri doldurup verdikleri coşkulu destekle galibiyette önemli pay sahibi oldular. Tabi burada en büyük paylardan bire de benim her zaman çok beğendiğim Bahri Hoca’nın.

Galibiyetten ötürü, başta Başkan Fatih Özcan, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum.