İdari yapıda önemli konumda üç yönetici vardır. Biri Vali, ili yönetir. İkincisi Kaymakam, ilçeyi yönetir. Üçüncüsü de Muhtar olup köyü ya da mahalleyi yönetir.

Onun için muhtarlık seçimleri çok önemlidir. Köyü veya mahalleyi çok iyi kucaklayabilecek, herkesin yardımına koşabilecek, bürokrasiyi çok iyi bilen, herkesle çok iyi diyalog kurabilecek biri tercih edilmelidir.

Muhtar adayları da kendilerini çok iyi tartarak aday olmaya karar vermelidirler. Hatta kamuoyu araştırmaları bile yaptırmalıdırlar. Vatandaş arasında ayırım ve particilik yapmadan hizmet etmeye kendisini endekslemelidir. Birlikte çalışacağı muhtarlık heyetini seçerken de çok hassas davranmalıdır.

Muhtar adayları projeleri ile birlikte halkın önüne şimdiden çıkmaya başlamalıdırlar. Mahalleye hangi hizmetleri getireceğini anlatmaya başlamalıdırlar. Muhtarlar seçildikten sonra da halk ile sık sık istişare toplantıları düzenleyerek akıl ve fikir birliği ile mahalleyi yönetmelidirler. Kaymakam ile, emniyet ile, özel idare ile sıkı bir işbirliği içinde olmalıdır. Dağıtılacak sosyal yardımlarda adaletli olmalıdır.

Seçimlere şurda kaldı iki yıl. Adaylar şimdiden paçaları sıvasınlar.