Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat tarafından, “Muharrem de bizim, Ramazan da bizim” temasıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde iftar yemeği düzenlenmiş.

Muharrem orucu dolayısıyla verilen iftarın açılışında konuşan İstanbul Valisi Avni Mutlu, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesine atıfta bulunarak, acı dolu bir günün idraki içinde olduklarını belirtmiş.

İş adamı ve eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat da birlik, beraberlik mesajı vererek , “Bin yılı aşkın bu topraklarda yaşayan tüm kesimler olarak ağacımız bu. Tarihimiz ve coğrafyamız aynı” demiş.

26 Kasım tarihli Cumhuriyet gazetesinden aldığım bu haber çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşma gereğini duydum.

Herkesin dini inancı kutsaldır. Saygı duyulması gerekir. Din, dil, renk, mezhep farklılığı bir toplumun olmazsa olmaz renkleridir, mozaikleridir.

Pakistan’lı filozof Muhammet İkbal’in şu sözlerini çok severim.

“Batı dünyayı gördü, Tanrı’yı unuttu, Doğu Tanrı’yı gördü, dünyayı unuttu.” 

Bari unuttuğumuz dünyada adam gibi dostça ve kardeşçe yaşayarak, olası âlem için kendimize iyi bir makam elde edelim.

Dün sabah parkta Cahit Sıtkı Tarancı’nın yeğeni Udi Bilsay Kadıoğlu üstadımla beraber Muhayyer faslı yaparak yürüdük.

Batan gül kana benziyor, Bir gün sevdiğimi anlayacaksın, Esmerim kıyma bana, Gideceğim gurbet eldir, Çayır ince biçemedim, Söğüdün yaprağı narindir, narin,  adlı güzel şarkılarla ruhlarımızı yücelttik.

Bu güzel şarkıları sizler de bilirsiniz.

Geçen Pazar akşamı da kadim dostlarım, Güven Erdoğan, Bülent Duruer, Lütfi Bacanlı ve Orhan Demir’le (yaş ortalamamız 72) Yeditepe Üniversitesinde benim eski musiki cemiyetim olan Aşiyan korosunun “Sultan Bestekârlar” konserine gittik.

Handan Kavas’ın sunduğu ve Şef kanuni Sadık Kavas’ın yönettiği Aşiyan Korosu,Padişah 3. Selim’in terkip ettiği Suzidilâra, Şevkefza, Muhayyer Sünbüle, ve Rast, eserlerden oluşan klasik şarkıları çok güzel yorumladı. 

Aşiyan Korosunun Türk müziğine kazandırdığı çok değerli solistleri olan sevgili arkadaşlarım Gürcan Özdemir, Hızır Okutucu, Kadriye Bural, Esra Bozkurt İrikaya, Derya Sirkecioğlu, Handan Kavas, rahmetli Yaşar Doğu’nun gelini Sevgi Doğu, Aşiyan’ın Dede Efendi’si Teoman Arcak, Pervin Doğan ve Şeyda Okur yorumladıkları güzel şarkılarla ayakta alkışlandılar.

İkinci bölümde, genç yaşta kaybettiğimiz Klarnet sanatçısı sevgili kardeşim Şükrü İnci’nin önceki bir konserinden Klarnet taksimini dinlerken gözlerimiz yaşardı. Daha sonra Şükrü İnci’nin eşi ve iki oğlu sahneye davet edilerek plaket verildi.

Son bölümde sahne alan Devlet Korosu sanatçısı Adnan Mungan kadife sesiyle, Doğuyor ömrüme bir yirmi sekiz yaş güneşi, Ela gözlerini sevdiğim dilber, Bu son şarkımda sen varsın, Hicran açmıştır sinede yara ve Aşıka Bağdat sorulmaz adlı güzel şarkılarla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser sonrası Adnan Mungan üstadımı, “ hocam bağırmadan, adeta konuşur gibi şarkı söyleyerek yeni bir çığır açtınız. Sesinize, ruhunuza ve gönlünüze sağlık” diyerek kutladım.

Diyeceksiniz ki, “hocam siz de tam bir Ağustos böceği gibi yaşıyorsunuz”  ne iş?

Aynen öyle…Unutulan ve akıl tutulması yaşanan âlemde başka türlü nasıl yaşanır? 

Şiirlerle şarkılarla yaşıyorum ne hoş,

Aşkla, meşkle sevdalarla coşuyorum ne hoş,

Bir gelir âleme insan, sevmeli sevilmeli,

Dolu, dolu yaşayıp, gönüllere girmeli…(Mehmet Özata)