Önceki hafta deplasmanda 6 puan değerindeki maçta Yeni Malatyaspor’a son 10 dakikada yediği gollerle 3-0 yenilerek moral çöküntüsü yaşayan Çorumspor, bu psikoloji ile kendi sahasında oynadığı Balıkesirspor maçında da ikinci yarıda yediği 2 golle kaybedip ligde kalma umutlarını kalan maçlara bıraktı.

Çorumspor-Balıkesirspor maçı soğuk bir hava oynandı. Bu yüzden az sayıda taraftar maçı izledi.

Çorumspor’da oynamayan Ömür, Özkan ve Veysi’nin yoklukları fazlasıyla hissedildi. Sahanın yer yer karla kaplı olmasının yanında sulu zemin de her iki takım oyuncularının zor anlar yaşamasına neden oldu. İki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Buna rağmen Çorumspor ilk yarıda Fatih’le iki pozisyon buldu. Konuk takım Balıkesirspor üstün görünse de devreyi pozisyon bulamadan kapattı.

İkinci yarıya atak başlayan Balıkesirspor, fizik gücünü de iyi kullanarak Çorumspor yarı sahasına yerleşti. Çorumspor, mecburiyetten oyunu kendi yarı sahasında kabullenip ani ataklarla gol aradı. Fakat o gücü kalmamıştı.

Balıkesirspor aradığı golü 65. dakikada Mustafa ile buldu. Çorumsporlu genç futbolcular çok iyi mücadele ettiler ama ağır zeminde yedikleri gole cevap verecek güçleri kalmadı. 86. dakikada Coşkun’un düşe kalka attığı ikinci gol Çorumspor’un puan için tüm umutlarını bitirdi.

Sahanın ağır olmasının Çorumspor için avantaj olacağını düşündüm ama olmadı. Çorumspor 2-0 yenilmesine rağmen genç futbolcuların yürekli mücadeleleri alkışlanacak cinstendi. Maçtan sonra da taraftarların futbolcuları tribüne çağırıp alkışlamaları güzel bir görüntüydü.

Maçın Trabzon bölgesi hakemi Bülent Birincioğlu, avantaj kurallarını hiç uygulamadı. Sık sık çaldığı düdüklerle oyunu durdurup ön plana çıktı. Pozisyonlara uzak kaldı. Birçok elle oynamayı göremedi. Görebilseydi Çorumspor’un bir penaltısı vardı. Verdiği ve vermediği kararlarla kötü bir maç yönettiğini söyleyebiliriz.