Her hafta Pazartesi günleri çıkan haftalık yazılarımı cumartesi günleri öğleden sonraları gazeteye gönderdiğim için bu yazımız bir hafta sonraya yani bu güne kaldı:
Başlıkta da bahsettiğim gibi çok muazzam ve şahane bir konserdi.
4 Haziran Cumartesi akşamı saat 20:30’da DTS’de Çorum Vakfının organizesinde senfonik tarzda notaya alınan Çorum Türküleri Samsun Devlet Opera ve Balesinin katılımıyla “Çorum Orkestra Süiti ve Halk Türküleri Konseri” adı altında gerçekleştirildi.
Konser etkinliğinin organizesini Çorum Vakfı Ankara Şube Başkanımız Sayın Alper Bilan yaptı.
Ankara Şubemizin öncülüğünde gerçekleştirilen konser muhteşem ve muazzam bir organizasyonla Çorum halkına sunuldu. Konsere komşu vilayetlerden bilhassa da Ankara’dan katılan pek çok misafir vardı. Salon hiç boş yer kalmayacak derecede dolmuştu.
İzmir Devlet Opera ve Balesi Şefi Sayın Ali Hoca’nın şefliğindeki bu konser senfonik tarzda verildiğinden çok değişikti. Pek çok müzik çalgısı vardı. Sazlar, 15 tane keman ve bizim aşina olmadığımız birçok çalgılar mevcuttu. Ben ilk önce bu kadar müzik aleti olduğuna göre çok gürültülü bir müzik olur diye düşündüm ama hiç te öyle olmadı. Sesler yüksekti ama demek ki işi ehli yapınca hiç te öyle olmuyordu. Sazlar insanı mest ediyor, zevkle dinleniyordu.
Konserin solistleri Zafer ERDAŞ ve Güner BİRKAN’dı. Solist Zafer ERDAŞ “Dinle sana bir nasihat edeyim”i alışık olduğumuz şekilde söylemiyordu ama güzel okuyordu. Sonrasında ise Güner BİRKAN, “İğdenin dalları yerdedir yerde” ve “Şu uzun gecenin gecesi olsam”ı söyledi. Çorumlunun ve benim hayranı olduğumuz türkümüz, “İlvanlım”ı ise her iki solist birlikte söylediler. Bu türküye Çorum halkı ve bütün seyirciler eşlik etti.
Konser sonrasında katkıda bulunanlara Sayın Valimiz Nurullah Çakır Beyefendi tarafından plaketler verildi. Ayrıca Bilkent Üniversitesinde düzenlenen Hitit Günleri etkinliğine katkılarından dolayı Sayın Valimiz Nurullah Çakır, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Turhan Candan, TSO Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal ve Çorum Vakfı Ankara Şube Başkanı Sayın Alper Bilan’a da ayrıca plaketler verildi.
Ben bu muhteşem konser dolayısıyla Sayın Şef Ali Hoca’ya, Hattuşaş Halk Oyunları ekibine, Çorum Vakfı’na, Sayın Valimize, konsere maddi manevi destek veren tüm firmalara, Çorum Belediyemize, Çorum Ticaret ve Sanayi Odamıza ve bilhassa da Ankara Şube Başkanımız Sayın Alper Bilan Bey’e çok teşekkürler ediyorum.
Saygı ve sevgilerimle.