Elzem olmadığı sürece, ara transfere karşıyım. Bu dönemde yapılan transferler genelde tutmadığı gibi, takımın da kimyasını bozuyor. Bunun onlarca örneğine bizzat şahit olmuşluğum çoktur. Ha, istisnalar var elbette. Ama genele bakarsak, ara transfer her zaman risktir.

Yeni adıyla Çorum Futbol Kulübü, 1 Aralık’taki Amed maçından sonraki süreçte belli aralıklarla 9 futbolcuyla yollarını ayırdı. Bunların 6’sını kulüp gönderdi, 3’ü ise kendi isteği ile ayrıldı. Gidenler arasında sadece Eren Tokat’ı kayıp olarak görüyorum. Berat Ali tam form tutmaya başlamışken ayrıldı. Kalsaydı iyiydi amla asla vazgeçilmez değil. Hatta, Çorum Futbol Kulübü gibi hedefe oynayan takımlar için hiçbir futbolcu vazgeçilmez değildir. Esas olan kulüptür. Ayrılmak istiyormuş, yolu açık olsun. Hapsinin yolu açık olsun.

Diyelim ki, o 9 futbolcu ayrılmamış olsaydı. O zaman Çorum Futbol Kulübü’nün yine transfere ihtiyacı vardı. Sezon başında mütevazı bir kadro kurulduğu için, dengeleri bozacak transfer yapılmadığı sürece alınacak oyuncuların, hele ki tanıdıksa, tutma şansı diğerlerine göre daha fazla. Zaten, Çorum Futbol Kulübü de bu doğrultuda bildik oyuncularla ilgileniyor.

Piyasa gerçekten çok yüksek. Oyuncuya bakıyorsunuz, istediği paraya bakıyorsunuz, ortada büyük bir çelişki var. O rakamlara oyuncu alan takımların çoğu gümler. Bizi ilgilendiren Çorum Futbol Kulübü boyutu. Şimdi, isim vermeden gündemdeki oyunculara bir bakalım.

Başkan Fatih Özcan, ilk etapta bir stoper ve bir kanat oyuncusu alacaklarını, şartların oluşması halinde bir de golcü transferi yapacaklarını söyledi. Yani 3 futbolcu alacağız dedi. Savunmanın göbeği için 2 futbolcuyla görüşülüyor. İkisi de bildik. Biri daha önce bu kulüpte oynadı. Diğeri ise Çorum Futbol Kulübü’nün rakiplerinden birinde. Yani risk oranı az.

Kanat oyuncusu da yine Çorum Futbol Kulübü’nün rakiplerinden birinden. O da bildik yani. Bunda da risk oranı düşük.

Forvet oyuncusu ile ilgili yeni bir gelişme var. Çorumlu sporseverlerin jeneriklik golleriyle hatırlayacağı çok deneyimli bir isim gündemde. Yapı itibariyle mevcut kadroya uyum sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Faydalı da olur.

Tabi, gönül ister ki, almışken en iyisini almak. Bu da maddiyatla ilgili bir durum. Parayı bulsanız da bu kez mevcut kadronun dokusu zarar görür ki, bu yüzden şu anda görüşülen oyuncular mevcut şartlarda alınabilecek en iyi isimler diyebilirim.

Mevcut kadrosuyla ve alınacak oyuncularla birlikte Çorum Futbol Kulübü ilk 5’in en güçlü adaylarından biridir. Ancak, şehirdeki bu sessizliğin bir an evvel bozulması lazım. Deyim yerindeyse, adeta yaprak kıpırdamıyor. Sanırsınız ki, takım küme düşmüş, ölüm sessizliği var. Bu takımın, bu kulübe yönetenlerin morale ve desteğe ihtiyacı var. Lütfen destek!