(Ben yazılarımı 1-2 gün önceden yazıyorum. Bu yazı da seçim sonuçları belli olmadan Cumartesi günü hazırlanmıştı. Yeni seçim sonuçlarının 2011 yılındaki seçim sonuçlarına ne kadar tekabül ettiğini bu gün göreceğiz. 2011 seçim sonuçlarını içeren yazımı aynen yayınlıyorum.)
12.06.2011 Pazar günü milletvekili genel seçimleri yapıldı. Seçimlerin neticesi halkın ve benim tahmin ettiğim gibi gerçekleşti. Ak Parti 326, CHP 135, MHP 54, Bağımsızlar ise 36 milletvekili çıkardılar.
Partilerin hepsi de seçim neticelerinden memnun görünüyorlar. Ak Parti oyunu %50’ye çıkardığı için, CHP milletvekili sayısını artırdığı ve MHP de barajı fazlasıyla geçtiği için memnunlar.
Bağımsızlar zaten kendileri bile 30 milletvekilimiz olur derken 36 milletvekili almanın sevincindeler.
Millet, AKP’ye yola devam dedi ama anayasayı tek başına yapma yetkisi de vermedi. Herhalde hayırlısı da bu oldu diye düşünüyorum. Allah her yönüyle muvaffak etsin, hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Çorum’un 4 milletvekili var. 3 Ak Parti, 1 tane de CHP’den. Zaten halkın tahmini de bu yöndeydi.
Ak Parti milletvekili adayı Sayın Salim Uslu, “bize destek verin, Ankara’ya güçlü gidelim” diyordu. Halk bu gücü verdi.
Yeni hükümet Çorum’un yıllardır hakkı olan bakanlığı mutlaka bu sefer verecektir - vermelidir.
Ben bunun işaretlerini seçimden önce gördüm. Yanıldığımı sanmıyorum. BU SAYIN SALİM USLU’NUN VE ÇORUM HALKININ ANAYASA GİBİ HAKKIDIR.
Ben şimdiden Sayın Salim Uslu’yu tebrik ediyor hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Türkiye’ye ve Çorum’a en güzel hizmetleri vereceğine inanıyorum.
Bu seçim sonuçları inşallah Türkiye’miz ve halkımız için hayırlı ve güzel şeylere vesile olur.
Halkın beklentileri: 1- İşsizliğin azaltılması. 2- Piyasanın hareketlenmesi. 3- Cari açığın yavaş yavaş azaltılması. 4- Adil, faydalı ve katılımcı bir anayasa yapılması. 5- Sayın Başbakanın balkon konuşması çok yapıcı ve güzeldi, bu tatbikata dökülmeli. 6- PKK, Kürt sorunu elbirliğiyle anlaşarak çözülmelidir. Bir komisyon kurulmalı ve bu komisyona her partiden belirli sayıda üye verilmelidir. Seçimden önce liderlerin bu yönde açıklamaları vardı şimdi bunların bir araya gelerek tatbikata dönüştürülmesi gerekiyor…
Seçimlerden söz açılmışken, bir noktayı burada vurgulamak istiyorum: 2003 yılında Sayın Turan Atlamaz Bey’e teklif edilmeden önce Çorum Belediye Başkanlığı bana teklif edildi. Layık görenlere teşekkürler. Bu konuya Tuzcular ailesi vakıftır. Bu teklifte rolü olan da zamanın Çorum Milletvekili ve beni yakinen tanıyan Sayın Yüksel Kavuştu Beyefendidir. Tabi yaşım ve sıhhatim elvermediği için ben bu teklifi kabul edemedim.
Benim asıl vurgulamak istediğim Sayın Turan Atlamaz 2009 yılındaki belediye başkanlığı seçimlerinde aday gösterilmedi. (Bundan Sayın Muzaffer Külcü’den rahatsızlığımız çıkarılmasın Sayın Külcü işi gayet güzel yürütüyor. Ama ah bir de şu Ilıca bağlarının yolunu yapma zahmetine katlansa.)
Turan Bey seçimlerden sonra Ankara’ya vali yardımcısı olarak atandı. Sayın Turan Atlamaz Bey’in hakkı valilikti. AK Parti hükümeti Sayın Atlamaz’a bu görevi vermelidir. Bu bir lütuf değil haktır.
Saygı ve sevgilerimle.