Malum, yarın Çorum spor tarihinin en önemli günlerinden biri… Çorum’un, profesyonel liglerdeki tek takımı Yeni Çorumspor, Adana’da Serik Belediyespor’la 2.Lig’e çıkma maçı oynayacak. Yeryüzündeki tüm Çorumluların geneli bu tarihi maçı sabırsızlıkla beklerken, maalesef etliye sütlüye karışmayan, sanki başka memlekettenmişler gibi sessizliğe bürünen kesimler de var. Kimler derseniz, dikkatli bakınca görürsünüz zaten.

3.Lig bir cehennem diye her zaman söylüyorum. Yıllar sonra Çorum bu cehennemden kurtulmanın eşiğine geldi. Önünde sadece bir engel var… Serik Belediyespor... Bu engeli aşması için de Çorumluyum diyen herkesin destek olması lazım.

Seveni kadar sevmeyeni de çok bu takımın. Önce Belediye ismine takıldılar, isim değişikliğinden sonra bu kez insanların kaşı gözü, parası bahane oldu. Bu zihniyetteki insanlar bugüne kadar türlü bahanelerle aile fotoğrafında hiç olmadılar. Bundan sonra da yokluklarını hissetmeyeceğimize eminim. Ancak, bir de kendilerince haklı gerekçelerle kırgın olanlar var. Davet bekliyorlar… Ne daveti! Bu artık memleket meselesi. Memleket meselelerinde davet olmaz.

Başkan Fatih Özcan bugüne kadar kimseden beş kuruş para talep etmedi. Adamın beklediği tek şey manevi destek. Onu da davet üzerine verecekseniz, eksik kalsın.

Final öncesinde şehirdeki heyecanlı bekleyişi hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz. Maç bir an önce oynansa da hasret kaldığımız şampiyonluğu doya doya kutlasak diye bekliyoruz. Herkes formasını, atkısını hazırladı ve Adana’ya hareket saatini bekliyor. Çorum’dan tutun da Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok kentten Adana’ya otobüsler kaldırılırken, Dünyanın dört bir yanında yaşayan Çorumlular bile bu heyecana ortak olurken, Çorum’da yaşayıp tepkisiz kalmanın memleket sevdasıyla bağdaşır bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.

Haydi Çorumlular, tarihe tanıklık etmek için, mübarek Ramazan Bayramı öncesinde bir bayram daha yaşamak için Adana’ya… Mesele ne Fatih Özcan, ne başkası, ne de Çorumspor… Mesele, memleket meselesi. Ben biliyorum ki, bu takım 2.Lig’e çıktıktan sonra orada sadece misafir olacak. Şehrinin takımını 1.Lig’de, hatta Süper Lig’de görmek isteyen herkese sesleniyorum: Haydi Adana’ya…