14 Haziran 2017 günlü sayımızda “Köyünden ihraç” başlığıyla verdiğimiz haberle ilgili, Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan ile Yedigöz Köyü Muhtarı İsmail Çoban birer açıklama yaparak, iddia edildiği gibi kasıtlı bir durumun olmadığını savundular.

Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyünden Erdinç Çetin’in 7 kişilik ailesinin nüfus kayıtları, iddiaya göre, yıllardır ikamet ettikleri Kayı köyünden alınarak Yedigöz köyüne aktarılmış, kullandıkları şebeke suyu da muhtar tarafından kesilmişti.

Bu haber üzerine, Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan ile Kayı Köyü Muhtarı Ali Rıza Boy ve Yedigöz Köyü Muhtarı İsmail Çoban birer açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdüler.

Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, yazılı açıklamasında, Erdinç Çetin'in ve ailesinin kayıtlarının bir başka köye alınması sonrası hiçbir sıkıntı çektirilmediğini belirterek, "24.01.2014 tarihinde Kayı ve Yedigöz Köylerinin sınır ihtilafı konusunu açıklığa kavuşturmak için Çorum İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan toprak üstü uygulaması neticesinde düzenlenen tutanağa göre Erdinç Çetin ve ailesinin bulunduğu evin Yedigöz Köyü kadastro sınırı içerisinde kaldığı tespit edildi. Ayrıca S.M. isimli bir kişi tarafından yapılan itiraz üzerine Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 2014/12 nolu kararıyla Erdinç Çetin’in adres kaydı Yedigöz Köyü olarak tescil edilmesine karar verildi. " ifadelerini kullandı.

Kaymakam Doğan, Çetin ailesinin susuz bırakıldığı iddialarına ise; “Şu an Erdinç Çetin gibi Yedigöz Köyü’nde ikamet eden diğer vatandaşlarımız içme suyu ihtiyacını köy çeşmesinden istifade ederek ve bireysel sondajla içme suyu kuyularını kullanmak suretiyle karşılamaktadırlar. Ancak 2017 KÖYDES Programı kapsamında 20.06.2017 tarihinde Yedigöz Köyü’müzün içme suyu tesisi için ihale yapılacak olup, üç ay içinde vatandaşlarımızın evine içme suyu götürülmesi planlanmaktadır.” karşılığını verdi.

Kayı Köyü Muhtarı Ali Rıza Boy "Erdinç Çetin ve ailesinin kayıtları bizim köydeydi. Ancak, seçim kuruluna yapılan itiraz sonrasında tapu kadastronun yaptığı çalışma sonrası evinin Yedigöz sınırları içinde kaldığı ve kayıtlarının artık bu köye verildiği kendilerine söylendi. Su kesintisiyle ilgili ise her hangi bir kasıtlı durum söz konusu değildir. Köyde su çalışmaları yapıldığı için sular kesiktir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra su verilecektir" diye konuştu.
Yedigöz Köyü Muhtarı İsmail Çoban da “Erdinç Çetin ve ailesinin evi benim köyümün sınırlarında olduğu için kayıtları bize geçti. Su sıkıntısı da yok. Şebeke çalışması yapılıyor suyu verilecek” dedi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim