Çorum’un Mecitözü İlçesi’nde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Mecitözü Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek amacıyla açılan “Peynir İmal İşçisi” ve “Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği” kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Törene İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, İlçe Belediye Başkanı Ünal Yavuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İŞKUR Müdür Vekili Zeki Karaman, KOSGEB Müdür Vekili Gökhan Yürürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Doğru, İlçe HEM Müdür Vekili Bekir Gümüş, İlçe Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gül Özdemir Çetin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım ile kursiyerler katıldı.
Kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, erkeklere yönelik düzenlenen kursların çoğu zaman başladığı kursiyer sayısıyla bittiğini ancak bayanlara yönelik kurslara ilginin yoğun olduğunu kaydetti. Ermiş, “İnşallah bu kurslarda öğrendiğiniz bilgiler ışığında üretime geçerek aile ekonominize ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaksınız. Kurslarımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm kadınların gününü kutluyorum” dedi.
Kaymakam Demirci, İŞKUR Müdürü Karaman, HEM Müdür Vekili Gümüş ile kursiyerler adına Merve Kabakçı’nın konuşma yaptığı tören kursiyerlere sertifikalarının dağıtılması ile son buldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim