Yapılan toplantıya Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Mecitözü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Korutürk Kekeç, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Mecitözü Süt Birliği Başkanı Metin Ayvaz ,TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü’nden Birim Amirleri ve Uzmanlar ile Mecitözü Süt Birliği üyeleri katıldı.

konuşan TKDK İl Koordinatörü Yalvaçer, kurumun geçen 5 yıl içerisinde, IPARD I kapsamında Çorum’da toplamda 145 milyon lirayı bulan yatırım gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu yatırımlarla TKDK tarafından çiftçilere sağlanan toplam hibe tutarının 69 milyon TL olduğunu anlatan Yalvaçer, ayrıca faydalanıcılara IPARD yatırımlarının muaf tutulduğu vergiler sayesinde yaklaşık 20 milyon liralık dolaylı bir katkı daha sağlandığına dikkat çekti. Bu süreçte Mecitözü’nde 24 proje desteklendiğini ifade eden Mansur Yalvaçer, “Desteklenen yatırımların tutarı yaklaşık 14 milyon liradır. Bu yatırımlar için ödenen hibe 6 milyon liradır, vergi muafiyeti nedeniyle yatırımcılarımıza 2 milyon lira dolaylı katkı sağlanmıştır. Yani kurumumuz 5 yıl içerisinde Mecitözü’ne 8 milyon liralık katkı sağlamıştır. Mecitözü, nüfusuna oranla kurumumuz desteklerden en fazla faydalanan ilçemizdir. Hayvancılıkta ve süt üretiminde Mecitözü Çorum’un öncü ilçelerindendir. IPARD II 2. Çağrı takviminin belli olmamasına rağmen gelen yoğun talep üzerine sizleri bilgilendirmede fayda gördük.

Tanıtım toplantımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantı sonrası TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Mecitözü Süt Birliği Başkanı Metin Ayvaz ve TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü Yerinde Kontrol Birim Amiri Mustafa Akdoğan Alancık, Emirbağı ve Söğütönü köylerindeki potansiyel başvuru sahiplerinin hayvancılık işletmelerini ziyaret etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim