İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’ın da eşlik ettiği incelemede Ceylan, devam eden çalışmalar hakkında firma sahibi ve şantiye şefinden bilgiler aldı.

Çorum Merzifon yol ayrımı-Mecitözü-Amasya Turhal yol ayrımı bölünmüş yol çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Milletvekili Ceylan, proje kapsamında Çorum İl sınırları içirişine 80 adet menfez, 10 adet altgeçit ve 8 adet ise kavşak çalışmasının yapılacağını söyledi.

kilometre uzunluğundaki Çorum-Mecitözü yolunda bu yıl içinde 6 kilometrelik bölümünün trafiğe açılacağını ifade eden Ceylan, “Çalışmalar kapsamında 46 adet altgeçit ve menfez işinin tamamlanmıştır. 1 km’lik taş duvar işi ve 1.500,000 m3 toprak işlem kazı ve dolgusu yapılmıştır. Hedefimiz 6 km’lik yol çalışmasının daha da üzerine çıkmaktır.” dedi.

İhale bedelinin 247 milyon lira olduğunu, toplam proje bedelinin ise 400 milyon lira olduğunu hatırlatan Ceylan, yolun trafiğe 2020 yılında açılmasının planlandığını söyledi.

Yaşanan ekonomi saldırıları nedeniyle, ‘Devletin yatırımı durduğu’ konusunda söylentiler ile bazılarının devlet aleyhinde konuştuğuna değinen Ceylan, “Evet şuanda ekonomimiz saldırı altında. Fakat bu saldırılarda yatırımlarımız asla aksamadı ve aksamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu oyunları üstünde de gelecektir. ‘Yatırım yok’ diyenler Çorum’un değişik bölgelerinde yapılan yol çalışmalarını incelesinler. Yatırım geliyor mu gelmiyor mu yerinde görsünler. Bir olmamız lazımken bu yalan söylentilerle bizleri yıkmak için uğraşmasınlar” dedi.

Editör: TE Bilisim