Doğla köyünde düzenlenen sertifika törenine Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Tezcan ve kursiyerler katıldı.
Mecitözü Öz Bölgesi Köyleri ve Havalisi Toplumsal Derneği Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Kurt, kursun dernekleri tarafından organize edildiğini belirterek, bölgede sebze yetiştiriciliğinin modern sisteme geçişinin ilk adımını attıklarını söyledi.
Sebzeciliğin bölgenin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Kurt, “Bölgede mevsimine göre 20-25 gün önce ürün alabiliyoruz. Bu önemli bir süre demektir. Modern sisteme geçişle hem daha çok ürün alacağız hem de daha rahat üretim yapacağız. Kursiyerlerimiz ayrıca sera üreticiliğinin öncüleri olacaklar” dedi.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Tezcan ise, Doğla köyü ile birlikte diğer köylerde de seracılığın yaygınlaşması ve bilinçli bir üretim yapılması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Tezcan, köylerden talep geldiği taktirde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurs açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Ünal Yavuz ise köylerde kadınların hayatın her alanında yer aldığı için bu tür kursların modern tarımın gelişmesinde etkili olacağına işaret etti.
Kadınların hassas ve titiz bir yapıya sahip olduklarını kaydeden Yavuz, kadınların bu becerilerini eğitimle donattıklarında daha başarılı olacaklarının altını çizdi.
Konuşmaların ardından kursu bitiren 23 kursiyere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim