Ziraat Yüksek Mühendisi Sadettin Karaaslan, Faruk Saraç ve Devrim Alayvaz’ın divan heyetinde yer aldığı kongrede gündem maddeleri ele alınırken, derneğin yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Mecitözü ve Köy Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Tepe’nin de hazır bulunduğu genel kurulda konuşan Dernek Başkanı İsmail Kurt, yaklaşık üç dönemdir başkanlığını yürüttüğü Öz Bölgesi Köyleri ve Havalisi Toplumsal Kalkındırma Derneği’nin Haziran ayında 9 yaşını dolduracağını belirterek dernek işinin çok zor bir iş olduğuna dikkat çekti.

2009 yılında kurulan derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Kurt, Doğla Köyü’nde 23, Emirbağ’da 17, şimdi de Karacuma Köyü’nde sera kurmak için eğitim verdiklerini açıkladı. Projenin ikinci ayağı olarak sera kurulumunun başlayacağını söyleyen Kurt, “Bu dernek ekonomik ve sosyal projeleri olan bir dernek ve kendisine güvenen hiç bir kimseyi mahçup etmeyecektir.’ diye konuştu.

Ziraat Yüksek Mühendisi Sadettin Karaarslan da, yaptığı konuşmada bölgenin gelişmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Çorum Çayı ile Alaca Çayı’nın birleştiği noktadan güney ve kuzey cepheleri kapsayan ve bir vadiden geçerek ırmağın Çekerek Irmağı’na döküldüğü noktaya kadar olan bölgeye “Öz Bölgesi” denildiğini belirterek bölge hakkında bilgiler de veren Karaaslan, bölgedeki 23 köyün 14’ünün Mecitözü, 9’unun Çorum merkeze bağlı olduğunu, yaklaşık 4 bin nüfusun yaşadığını, 570 rakamı ile ılıman bir iklime sahip olduğunu, bu nedenle meyve ve sebze yetişmesine uygun Amasya ve Tokat’ın iklim özelliklerini taşıdığını vurguladı.

“9 yıldır hizmet veren dernek hazırladığı projelerle bölge tarımına katkı sağlamayı hedefliyor” diyen Karaarslan, yapılacak seraların bölgenin kaderini değiştirebileceğini, meyve sebze tarımından önemli bir noktaya gelmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Kongrede yapılan seçimde Mecitözü Öz Bölgesi Köyleri ve Havalisi Toplumsal Kalkındırma Derneği’nin yeni yönetim kurulu; Ziraat Yüksek Mühendisi Sadettin Karaaslan, Devrim Alayvaz, Faruk Saraç, İsmail Kurt ve Arif Mertek’ten oluştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim