Uslu, referandum çalışmaları kapsamında Mecitözü ilçesini ve köyleri ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için destek istedi.

Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 16 Nisan referandumu için çalışmalarına hızla devam ediyor. Mecitözü İlçe Başkanlığında Ak Parti teşkilatı ile bir araya gelen Uslu, referandum çalışmaları ve Mecitözü’ne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Mecitözü’nde esnafı ziyaret eden Uslu, daha sonra Gökçebel, Pınarbaşı, Terken, Işıklı, Sülüklü, Tanrıvermiş, Çitli, Sarıhasan,  Beyözü köylerini ziyaret ederek “16 Nisan Referandumunda Evet” için destek istedi.

Uslu, “Mecitözü ilçemizden geçen ve 291,6 milyon lira olan 61,84 Km’lik Çorum-Mecitözü-Amasya Bölünmüş Yolu ihalesi tamamlanarak 16 Şubat’ta sözleşmeye bağlanmıştır. İlçemize yeni bir İlçe Tarım Müdürlüğü Hizmet binası kazandırıyoruz. Sentetik çim sahalı Mecitözü Şehir Stadyumumuzu yeniliyoruz. Çalışmalar tamamlanmak üzere. 730 bin TL, 24 derslikli Mecitözü İmam Hatip Lisemizin yapımı hızla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlandı. TOKİ 141 konut, 2 dükkânlı ticaret merkezi, cami ve şadırvan yapıyor. Başvurular başladı. Mecitözü ilçemizde Tarımsal Sulamada tarihi adımlar atılıyor, 70 bin dekara yakın arazi su ile buluşturuluyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye artık sistem krizleriyle karşı karşıya kalmayacaktır” diyen Uslu, “Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Milletimiz Allah’ın izniyle 16 Nisan’da "evet" diyerek güçlü Türkiye’nin yolunu açacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde koalisyon ihtimali yok. Kriz ve kavgalara yol açan yürütmedeki çift başlılık ortadan kalkacak. Bütün Anayasa çalışmaları darbe, muhtıra, ihtilal sonrası gerçekleşmiş, her defasında halkın gücü, rolü biraz daha geriletilerek, sınırlandırılmıştır. Millet siyasette tek söz sahibi olacaktır. Cumhurbaşkanı yalnızca yürütmenin başı olacak. Önerilen sistemde kuvvetler birbirinden net, kesin ve keskin olarak ayrılıyor. Meclis kanun yapacak, Cumhurbaşkanı ve hükümet uygulayacak, burada demokrasi gereği üstünlük Meclis’tedir. Aramıza nifak, fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Başkaları konuşur Ak Parti yapar” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim