Toplantıya Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra İlçe Kaymakam Vekili Coşkun Doğan, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl İdare Şube Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe İdare Şube Başkanları, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Vali Kılıç, “Devlet geleneğimizin süzülüp geldiği anlayışla; kamu yönetimi ve mahalli idarelerle zaman zaman bir araya gelip, memleketimiz için yapılacak çalışmaları değerlendiriyoruz. Bu gün burada sorunları tespit edip yapacağımız hizmetleri gözden geçireceğiz. Mecitözü kırsalındaki ihtiyaçları tespit edip onları nasıl halledeceğimizi konuşacağız. Köylerimizi daha ileriye nasıl götürürüz bunu çalışacağız” dedi.

“Asfaltı olmayan köy kalmayacak” diyen Kılıç, yine bu yıl ilk olarak sıcak asfalta başlayacaklarını dile getirdi. Öte yandan kanalizasyonu olmayan hiç bir köyün kalmayacağını da belirten Kılıç, “Kilit parke de % 65’in altına düşmeyecek şekilde yapılacak. Köylerimizde çok önemli gelişmeler olacak. Halkımızın yaşam kalitesini ve zenginlik durumunu yükseltmeliyiz. Tüm kaymakamlara talimat verdim. Her kaymakamlıkta düzenlenmiş televizyonu, bilgisayarı, her şeyi bulunan tefriş edilmiş bir oda hazırlatıyorum. Burada il genel meclisi üyeleri ve muhtarlarımız gelip rahatlıkla istek ve dileklerini kaymakamlarıma iletecekler. Onlar da bize iletecekler. Türkiye çok güzel bir şekilde hızla kalkınıyor. Devamlı ileriye gidiyor. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olup çok çalışalım. Amerika’da Avrupa’da olan her hizmeti bizim ülkemiz daha çok hak ediyor. Ve biz el ele vererek gönül gönle vererek bunu başaracağız. Mecitözü ilçemizin de önü açık, çok kısa zamanda hızla gelişeceğini düşünüyorum” dedi.

Kaymakam Doğan ve Belediye Başkanı Yavuz’dan brifing alarak ilçenin sorunlarını dinleyen Vali Kılıç, yapılması gereken işler konusunda ilden beraberinde giden daire müdürlerine çözüm ve yapılacak çalışmalar konusunda bazı talimat ve direktifler de bulundu.

2017 yılı hedefinde kanalizasyon, içme suyu, kilit taşı ve asfaltı olmayan köyün kalmaması için azami gayretin gösterileceğini belirten Kılıç, bazı muhtarlara söz verip onları da dinleyerek her muhtarın yazılı taleplerinin alındığını, her birinin değerlendirileceğini dile getirdi.

Toplantının ardından ilçede birkaç esnaf ziyaretinde bulunan Vali Necmeddin Kılıç, esnafla sohbet ederek, işlerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Kılıç, Halk Eğitim Merkezi ve Kaymakamlığı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim