Çorum merkez başta olmak üzere ilçe belediyelerine 9 yıldır çeşitli konularda yatırım yardımı yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu kapsamda Mecitözü’ne yapılan yatırımlarını 1 milyon lirayı geçtiğini vurguladı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye birim amirleri ve basın mensupları ile birlikte Mecitözü’ne giderek burada sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar ve çok sayıda vatandaş tarafından ilçe meydanında karşılanan Başkan Külcü, daha sonra asfalt çalışmasını yürüttükleri Hıdırlık Mahallesi’ne geçti. Burada yaklaşık 2 bin ton asfalt çalışması yapıldığını ve çalışmalarda sona gelindiğini dile getiren Başkan Külcü, “Abi, kardeş veya merkez Belediye olarak parti ayrımı yapmadan ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“MECİTÖZÜ’NE DESTEK 1 MİLYON TL’YE ULAŞTI”

Hıdırlık Mahallesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi alarak vatandaşlarla görüşen Başkan Muzaffer Külcü, tüm ilçe ve beldelere yardımcı olmaya çalıştıklarını, göreve geldiği günden bugüne kadar Mecitözü İlçesi’ne 9 yılda 1 milyon TL tutarında iş yaptıklarını anlattı.

KÜLCÜ: “ŞİMDİDEN BÜYÜKŞEHİR FORMATINA HAZIRLANIYORUZ”

Belediyeler Yasası’nın değişmesinin gündemde olduğunu ve Büyükşehir olacak iller arasında en şanslı belediyelerden birinin Çorum olduğunu dile getiren Külcü, “Kendimizi şimdiden büyükşehir formatına hazırlıyoruz. Çorum Belediyesi olarak bu yasa çıktığı anda tüm ilçe ve belde belediyeleriyle birlikte hizmeti sürdüreceğiz” dedi.

Belediye olarak ilk dönemlerinde 6 milyon TL’lik bir desteği ilçe ve belde belediyelerine sağladıklarını, ikinci dönemlerin de bu hizmetlerine devam ettiklerini anlatan Külcü, sıcak asfaltın bu belediyelerin bütçesini aşan bir iş olduğunu, Çorum Belediyesi olarak onlara desteği Çorumlulara yapılmış destek olarak gördüklerini ve bu anlayışla hizmet etmeyi devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YAVUZ VE YAŞAR’DAN KÜLCÜ’YE TEŞEKKÜR

Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ve AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar ise yaptıkları konuşmalarda bugüne kadar hangi talepte bulundularsa Belediye Başkanı Külcü’nün imkanları ölçüsünde yerine getirdiğini vurgulayarak teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Külcü’nün başarılı çalışmalarını takip ettiklerini belirterek ilçeye spor sahası yanına tartan pist, yürüyüş yolu ve spor aletleri konusunda da çalışmaların sürdüğünü, bölgede peyzaj çalışmasını da Mecitözü Belediyesi’nin yapacağını belirten Yavuz ile Yaşar, Külcü’ye Mecitözü halkı adına teşekkürlerini ilettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim