İlk olarak Vali Ahmet Kara’yı ziyaret eden heyet burada hem ilçenin sorunlarını iletme fırsatı buldu hem de Mecitözü HEM olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kara’ya da kursta yapılan eserlerden hediye edildi.
Daha sonra Rektör Alkan’ı makamında ziyaret eden heyet HEM bünyesinde açılan ve açılması düşünülen kurslarla ilgili bilgi sundu. HEM Müdürü Gümüş, kurslarda hem meslek öğrettiklerini hem de geleneksel sanatların sürdürülebilirliğini sağlamaya amaçladıklarını kaydetti. Üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen İlçe Başkanı Yaşar da üniversitenin her anlamda ilimize büyük katkılar sağlamasından memnun olduklarını kaydetti.
Üniversitelerin gelişmesiyle bölgenin gelişmesinin doğru orantılı olduğunu ve Hitit Üniversitesi’nin de bulunduğu bölgeye katkı sağlaması gerektiği inancıyla hareket ettiğini ifade eden Rektör Alkan ise Hitit’in ilçelerdeki tüm kurumlarla yakın bir diyalog içinde hareket ettiğini, bu kapsamda Mecitözü HEM’de yapılan mahalli ürünlerin tanınırlığının artması için her türlü desteğe hazır olduğunu dile getirdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim