Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda, Mecitözü Belediye Parkı’nda dernek başkanları ve misafirlerin önerileriyle federasyon kurulması yönünde karar alan köy derneklerinin başkan ve yöneticileri 26 Kasım 2016 Cumartesi günü yapılan toplantı ile resmen federasyonu kurmuş oldular.

Başkan Kemal Tepe, Labarna Cafe’de yapılan toplantıda federasyon hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Merkezi Çorum’da olan Mecitözülüler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, 8 Aralık 2015 yılında faaliyete başladı. Bir yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetler hakkında açıklamada bulunan Mecitözülüler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Tepe şu görüşlere yer verdi:

“Derneğimizin amacı siyaset ve etnik köken ayrımı olmayan tüm Mecitözülü hemşehrilerimizi bir araya getirmek, iyi günde, kötü günde yanlarında olmak. Birlik ve dayanışma içinde olarak tüm hemşehrilerimizi bir şemsiye altında toplamaktır. Derneğimiz bir yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapmıştır” dedi.

Mecitözülüler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Tepe federasyonun ilk kurucu başkanı olurken, Hikmet Yavuz Genel Sekreter, Seyfettin Yegen de Başkan Vekilliği görevine getirildi. Mustafa Şahin Mali İşler, Ali Kuzu Sosyal İşler, Ayhan Aksoy Eğitim, Güngör Atak, Ömer Doğan Basından Sorumlu, Hediye Çetin Kadın ve Aileden Sorumlu, Ömer Kılıçarslan Teşkilat Sorumlusu, Arif Ulubey bilgi İşlem, Özkan Taşman Halkla İlişkiler, İsmail Kurt Köylerden Sorumlu görevine getirildi. Federasyonun Denetim Kurulu’na ise Selami Erdoğan, Ali Erkul ve Kamil Yiğit seçildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim