Mecitözü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda üreticilerle buluşan Sarı üreticilerin görüş, öneri ve şikâyetlerini dinleyerek, hayvancılık başta olmak üzere çeşitli konularda üreticilere bilgi verdi.

Özellikle hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yürütülen projeler hakkında konuşan Sarı; hayvancılığın geliştirilmesi için silaj paketleme ünitesinin kurulduğunu ve geçtiğimiz yıl üreticilerin hizmetine sunulduğunu dile getirerek, şimdi yem bitkisi üretiminin arttırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Üretilen ürünlerle üreticilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri gibi damızlık birliğiyle sözleşme yaparak damızlık birliğine de satabileceklerini anlatan Sarı, bunun yanı sıra ot silaj makine alımı için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Orhan Sarı makinelerin alınması ile birlikte üreticilerin birinci ürün ot, fiğ gibi yem bitkilerini hasat ettikten sonra ekim sezonu geçirilmeden 2. ürün mısır, ayçiçeği ve şeker pancarı gibi ürünler yetiştirebileceklerini kaydetti.

Hayvancılık konusunda Mecitözü ilçesinin yüksek potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Sarı, Mecitözü’nde sulamaya açılan alanlarda 2. ürün almaya başlayarak ilçenin kaba yem ihtiyacını ilçeden karşılayıp diğer ilçelere ve illere kaba yem gönderir hale gelmeyi istediklerini, amaçlarının üreticinin ve ülkenin kazanması olduğunu söyledi.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ da birim alandan daha kaliteli ve daha fazla ürün almak için sertifikalı tohum kullanımının önemli olduğunu dile getirdi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya; Kaliteli süt için hastalıktan ari işletmelerin artması gerektiğini anlatarak, tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir süt tüketmeleri için hastalıktan arınmanın önemli olduğunu söyledi.

Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse de; üreticilerin refah seviyelerini arttırmak için girdi maliyetlerini düşürecek çalışmalar yürüttüklerini ve İl Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmaya devam edecekleri söyledi.

Üreticilerde yapılan çalışmaları takip ettiklerini, böyle destekler verilmeye devam ettiği sürece üretmeye devam edeceklerini ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim