1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olmak üzere 31 Aralık 2019’a kadar sürecek toplu sözleşme ile Mecitözü Belediyesi’nde görev yapan kamu emekçilerine 2018 yılı için aylıklara ilave net 570 lira, 2019 yılı için aylıklara ilave net 685 lira olmak üzere % 20 zam yapıldı. Ayrıca eğitim ve öğretimin başladığı Eylül ayında yılda bir defaya mahsus ortalama 500 lira eğitim yardımı yapılacak.

Mecitözü Belediyesi binasında yapılan imza törenine Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Keklik, Zihni Ünaldı ve Mecitözü Belediyesi’nde sendika temsilcisi Aytekin Altınsoy ile çalışan kamu emekçileri katıldı.

Törende konuşan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, “Çalışanların hakları ve özellikle eğitim konusunda hassasiyet gösteren, hukukun, adaletin ve emeğin savunucusu, Atatürk düşünce ve fikirlerini kendisine ilke edinmiş insan haklarını savunup saygı duyan bir Belediye Başkanı ile bu sözleşmeyi imzalamam bizim için onur verici bir duygudur. Tüm Belediye Başkanlarının Ünal Yavuz’u örnek almasını diliyor ve desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ünal Yavuz ise sendikaların toplumsal mücadelede dayanışma, özgürlük, eşitlik anlayışı, emeği özgürce ifade edebilmesinden geçtiğini belirterek, “Sendikalar demokrasilerin olmazsa olmazı kurumlardır. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim